2stuksgepaneerde schnitzels van scharrelvarkenshouderij Sanders Hof uit Etten
4stronken witlof van witlofkweker Hiddink uit Sinderen
1potje honing van pluimveehouderij Tomesen uit Doetinchem
2tenenknoflook van groentekwekerij Smits uit de Heurne
300grkrieltjes van Boerderijwinkel de Kruisbrink uit Toldijk
3takjes tijm van groentekwekerij Smits uit de Heurne
Instructies
Verwarm de oven op 190 graden
Zet een kookpan met water en een snuf zout op.
Snijd de witlof in de lengte doormidden. Verwijder de harde bittere kern.
Leg de witlof helften met het snijvlak naar beneden naast elkaar in een ovenschaal.
Meng de olie, honing en balsamicoazijn en rasp hier één teentje knoflook door.
Verdeel dit mengsel gelijkmatig over de witlof
Plaats de witlof ongeveer 20-25 minuten in de oven.
Kook ondertussen de krieltjes in ongeveer 10-12 minuten gaar.
De krieltjes zijn gaar wanneer je er met een vorkje gemakkelijk doorheen prikt.
Giet de krieltjes af en laat deze in de pan uitwasemen.
Draai de witlof de laatste 5 minuten voor het einde om, zodat het snijvlak naar boven komt te liggen. De witlof is gaar wanneer je gemakkelijk door het dikste deel van de stronk prikt.
Maak het andere teentje knoflook schoon en hak deze fijn.
Doe de droge krieltjes in een ovenschaal en druk ze met een vork plat zodat ze barsten.
Besprenkel met olijfolie en rits de blaadjes van de tijm er overheen.
Verdeel ook de gehakte knoflook over de aardappels en breng op smaak met peper en zout.
Zet de schaal met aardappelen 15 minuten in de oven tot de aardappelen mooi goudbruin zijn
Verwarm een bakpan met een scheutje olie en bak de schnitzels om en om tot ze mooi bruin, krokant en gaar zijn
Serveer de schnitzels met de krieltjes en de witlof.
Trefwoord Naoberkrat
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!