Producenten

Hoe meer je weet, hoe lokaler je eet.

Van Mien gelooft dat eten beter smaakt als je weet waar het vandaan komt, als er geen rotzooi is toegevoegd en met aandacht en vakmanschap tot stand komt. Wij geloven dat dat het allerlekkerst is.

Landgoed de Velhorst

Natuurinclusief boeren met oog op de toekomst. Daar staan Winny en Arjen van Buren van Landgoed Velhorst voor.

Bakkerij ten Have

Bakkerij ten Have – bekend van zijn lokale spelt broden – bakt dagelijks vers brood voor Eetwinkel Van Mien

Kaasboerderij Weenink

Johannes Weenink maakt met zijn familie puur Achterhoekse Kaas van de Boerderij.

Graanteler de Slaege

Jan Steverink: ‘Ik zoek altijd uitdagingen, net als mijn overleden moeder Marie’

Landwinkel Smits

Landwinkel Smits staat bekend als de lokale groentewinkel, maar is nog zoveel meer. Gert zelf is een spin in een groot netwerk van lokale ondernemers die met hele mooie dingen bezig zijn!

Kaasboerderij Köning

De boerderij van Christine en Wim Köning ligt ingeklemd tussen de A12 en de weg naar Doesburg in de buurtschap de Zweekhorst van Zevenaar. En wat worden we verrast door de prachtige zachte kazen die Christine hier met vakmanschap (of moet het vakvrouwschap zijn?) maakt.

Dubbel-doel-koeien van IJsboerderij De Steenoven

In de Achterhoek is het ijs van IJsboerderij Steenoven uit Hummelo wereldberoemd. De koeien van Ronald Pelgrom zijn dubbeldoelkoeien: van het melk wordt ijs gemaakt en het vlees wordt onder andere gebruikt in de maaltijden van Van Mien.

Tomesen Pluimveehouderij

In de Achterhoek valt zoveel te ontdekken. Trek er maar eens op uit en haal een doosje dagverse eitjes uit de eierautomaat. Dat kan bij Tomesen, pluimveehouderij aan de Kilderseweg in Doetinchem.