Stichting Foodpromotie Achterhoek

Stichting Foodpromotie Achterhoek zet zich in voor het bevorderen van de lokale afzet van eerlijke voedselproducten uit de Achterhoek en de Liemers. Hiervoor willen we de verbinding versterken tussen de regionale producenten, het lokale bedrijfsleven, non-profit organisaties, overheid en natuurlijk de consument. Zo maken wij ons samen sterk voor het lokale product.

Kennis delen

Van Mien is het ‘living lab’ van de stichting. Hier experimenteren en onderzoeken wij in de praktijk van alledag hoe we de burgers in Doetinchem kunnen overtuigen om meer lokale producten te eten. Kennismaken, begrip kweken, bewustmaking en kennisoverdracht spelen hierin een prominente rol. Dit vraagt allereerst om een duidelijk verhaal over de voedselproducten en hun herkomst. Kennis die we delen met de consument. Tegelijk delen we ook de ervaringen in de winkel met ons groeiende netwerk van streekproducenten. Zo leren we steeds meer van elkaar en geven we praktische invulling aan het motto: hoe meer je weet, hoe lokaler je eet.

Gezond leven

De stichting ondersteunt verder initiatieven rond gezonde voeding. Het gaat hierbij om het bevorderen van een gezonde leefstijl die de kwaliteit van leven van mensen verbetert, de totale ziektelast vermindert en bovendien milieuwinst oplevert. Onderdeel hiervan vormen promotie van gezonde voeding; meer groenten en fruit uit de streek; meer begrip van gezonde producten; voedsel als medicijn; natuur-inclusieve landbouw en meer groen in de stad.

“Hoe meer je weet, hoe lokaler je eet.”
logo Stichting Foodpromotie Achterhoek

Team van experts

In de Stichting Foodpromotie Achterhoek werken experts uit verschillende disciplines samen. Dit team van producenten, horecaprofessionals, deskundigen uit de retail- en financiële wereld en voortrekkers in plattelandsontwikkeling draagt ideeën aan om de doelstellingen te realiseren. Ook geven zij sturing aan de uitwerking in de praktijk. Van Mien is hiervan het mooie en tastbare resultaat.

Bestuur Stichting Foodpromotie Achterhoek

Voorzitter – Gerrit Grievink (directeur Focusplaza)
Penningmeester – Theo Liebrands (voormalig senior adviseur financien & controlO
Lid – Wim Beijer (makelaar buitengebied)
Lid – Gert Smits  (groentekweker en bestuurslid Eet Regionaal)
Lid – Kees Hensen (horeca ondernemer en bestuurslid KHN, afd. Doetinchem)

Blijf op de hoogte

Onze eetwinkel Van Mien is volop in ontwikkeling. Meld je nu aan voor de nieuwsbrief, dan weet je als eerste de laatste ontwikkelingen!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!