Parelgort met geroosterde wintergroenten en chermoula

 

parelgort met geroosterde wintergroenten en chermoula

Parelgort met geroosterde wintergroenten en chermoula

Naoberkrat recept week 46
4 van 2 stemmen
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 25 min
Totale tijd 35 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Uit de keukenlade

  • 200 ml olijfolie
  • 3 eetlepel olijfolie
  • peper/zout
  • keukenmachine of vijzel
  • 1 ovenvaste schaal
  • hetelucht oven
  • Mengkom
  • kookpan

Ingrediënten
  

  • 2 stuks chioggabiet Van tuinderij de Zaaistek uit Hummelo
  • 1 stuks peterseliewortel van kwekerij de Groene Schuur uit Groessen
  • 1 stuks koolrabi van kwekerij de Groene Schuur uit Groessen
  • ½ bos koriander van kwekerij de Groene Schuur uit Groessen
  • ½ bos platte peterselie van kwekerij de Groene Schuur uit Groessen
  • 1 stuks limoen van groentekwekerij Smits uit de Heurne
  • 1 stuks knoflook van groentekwekerij Smits uit de Heurne
  • 1 stuks sjalot van groentekwekerij Smits uit de Heurne
  • 1 bakje chermoula kruiden uit de keuken van Eetwinkel van Mien

Instructies
 

Bereiding groenten

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden
  • Schil alle groente (behalve de sjalot en knoflook) en snijd deze in stukken van ongeveer 1x1cm
  • Maak de sjalot schoon en knoflook schoon

  • Zet een kookpan water op en breng deze met een snuf zout aan de kook

Bereiding

  • Meng alle groente in een ovenschaal en breng op smaak met peper, zout en een scheutje olijfolie
  • Rooster de groente in 25 minuten gaar in de oven, schep tussendoor om
  • Doe de koriander (houdt een paar blaadjes apart voor garnering), peterselie, sjalot en knoflook in de keukenmachine en maal deze fijn, giet hier olijfolie bij tot het de dikte van een saus heeft
  • voeg vervolgens de zeste en sap van de limoen toe en de charmoulakruiden, draai nogmaals kort door, breng op smaak met peper en zout
  • wanneer het water kook, voeg de parelgort toe en kook deze in ongeveer 12 minuten gaar, giet af en meng hier een 2/3 van het chermoulamengsel doorheen

De laatste stap

  • schep de parelgort in een bord en verdeel hier de geroosterde groente overheen
  • maak af met een paar lepels chermoula en wat verse blaadjes koriander
Trefwoord Naoberkrat
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!