2stukschioggabietVan tuinderij de Zaaistek uit Hummelo
1stukspeterseliewortelvan kwekerij de Groene Schuur uit Groessen
1stukskoolrabivan kwekerij de Groene Schuur uit Groessen
½boskoriander van kwekerij de Groene Schuur uit Groessen
½bosplatte peterselie van kwekerij de Groene Schuur uit Groessen
1stukslimoenvan groentekwekerij Smits uit de Heurne
1stuksknoflookvan groentekwekerij Smits uit de Heurne
1stukssjalotvan groentekwekerij Smits uit de Heurne
1bakjechermoula kruidenuit de keuken van Eetwinkel van Mien
Instructies
Bereiding groenten
Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden
Schil alle groente (behalve de sjalot en knoflook) en snijd deze in stukken van ongeveer 1x1cm
Maak de sjalot schoon en knoflook schoon
Zet een kookpan water op en breng deze met een snuf zout aan de kook
Bereiding
Meng alle groente in een ovenschaal en breng op smaak met peper, zout en een scheutje olijfolie
Rooster de groente in 25 minuten gaar in de oven, schep tussendoor om
Doe de koriander (houdt een paar blaadjes apart voor garnering), peterselie, sjalot en knoflook in de keukenmachine en maal deze fijn, giet hier olijfolie bij tot het de dikte van een saus heeft
voeg vervolgens de zeste en sap van de limoen toe en de charmoulakruiden, draai nogmaals kort door, breng op smaak met peper en zout
wanneer het water kook, voeg de parelgort toe en kook deze in ongeveer 12 minuten gaar, giet af en meng hier een 2/3 van het chermoulamengsel doorheen
De laatste stap
schep de parelgort in een bord en verdeel hier de geroosterde groente overheen
maak af met een paar lepels chermoula en wat verse blaadjes koriander
Trefwoord Naoberkrat
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!