Mien’s Caesar Salad met gemarineerde kippendij

 

Mien's Caesar salad met kippendij

Naoberkrat recept week 25
No ratings yet
Bereidingstijd 20 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Uit de keukenlade

  • grote mengkom
  • scheutje olie om in te bakken
  • slacentrifuge
  • steelpannetje
  • bakpan
  • keukenpapier

Ingrediënten
  

  • 2 stuks kippendijen
  • 1 krop bindsla van de Zaaistek uit Hummelo
  • 2 stuks eieren van pluimveehouder Roy Tomesen uit Doetinchem
  • 1 bakje geraspte Daalwiek pikant van Versboerderij Daalwiek uit Geesteren
  • 2 stuks tomaten van groententeler Gert Smits uit de Heurne
  • 1 zakje ansjovismayonaise uit de keuken van Van Mien
  • 2 sneden brood (#nowaste) uit de keuken van Van Mien

Instructies
 

Bereiding

  • snijd de kont van de sla door en pluk de bladeren in grove stukken
  • was de salade goed en droog deze in de slacentrifuge (Bespeur je nog zand? Was de sla dan nog een keer)
  • breng een steelpannetje met water aan de kook. Kook hierin de eieren in 8 minuten gaar, giet af en spoel ze onder koud water om het kookproces te stoppen
  • pel de eieren
  • snijd ondertussen de sneden brood in blokjes
  • zet een bakpan op op middelhoog vuur en doe hier een goede scheut olie in. Laat rustig warm worden en bak hierin de croutons krokant.
  • Haal ze er vervolgens uit en leg het op een stuk keukenpapier
  • maak de bakpan schoon en zet deze terug op het vuur.
  • Doe er een scheutje olie in en bak hierin de kippendijen rondom goudbruin en goed warm. (de kippendijen zijn al voorgegaard) Wanneer deze klaar zijn, snijd de kip in brede reepjes
  • Snijd de tomaten in partjes
  • Snijd de eieren in partjes
  • maak in een grote kom de salade aan met de ansjovismayonaise
  • verdeel de salade over borden en verdeel de overige ingrediënten en de geraspte kaas hier overheen
Trefwoord Naoberkrat
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!