Gerecht 2: Pasta uit de oven met palmkool, “Poalke” van Kaasboerderij Koning & romescosaus* (V)

 

Gerecht 2: Pasta uit de oven met palmkool, "Poalke" van Kaasboerderij Koning & romescosaus* (V)

Naoberkrat recept week 47
No ratings yet
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 15 min
Oventijd 15 min
Totale tijd 45 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Uit de keukenlade

  • kookpan
  • Snijplank
  • keukenmes
  • vergiet of zeef
  • Ovenschaal
  • hapjespan
  • spatel

Ingrediënten
  

Uit Onze Naoberkrat:

  • 1 stuk Poalke van Christine van kaasmakerij Köning uit Zevenaar
  • 1 bos palmkool van Ferdinand van kwekerij de Groene Schuur uit Groessen
  • 200 gram romesco saus van Mathijs van Eetwinkel van Mien uit Doetinchem
  • 1 stuks witte ui van Dick van Boerderijwinkel de Kruisbrink uit Toldijk
  • 1 teen knoflook van Gert van groentekwekerij Smits uit de Heurne
  • 180 gr speltpasta van de granen van Jan van de Slaege uit Silvolde
  • 150 gr roomkaas van Arjan en Evelien van Versboerderij Daalwiek uit Geesteren

Uit de eigen keukenkast:

  • peper en zout
  • olie om in te bakken

Instructies
 

Stap 1:

  • Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden
  • Zet een pan water op met een goede snuf zout en breng aan de kook
  • Wanneer het water kook voeg de pasta toe en kook deze in 4-5 minuten al dente. Ga ondertussen verder met de volgende stap.

Stap 2:

  • Maak de ui schoon en snijd deze in halve ringen
  • Maak de teen knoflook schoon en hak deze fijn
  • Snijd het blad van de stelen van de palmkool en snijd het blad in reepjes

Stap 3:

  • Wanneer de pasta al dente is giet deze af en bewaar 150 ml van het kookvocht
  • Zet een hapjespan op en verwarm hierin een scheutje olie, bak hierin de ui en knoflook tot deze licht beginnen te kleuren, voeg vervolgens de palmkool toe en bak deze kort mee

Stap 4:

  • Voeg het kookvocht, roomkaas, romesco saus en de pasta toe aan de hapjespan en roer door, breng op smaak met peper en zout

Stap 5:

  • Doe alles in een ovenschaal en brokkel Poalke eroverheen
  • Zet het geheel nog 15 minuten in de oven tot de schotel mooi gegratineerd is
Trefwoord Naoberkrat
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!