1stukPoalke van Christine van kaasmakerij Köning uit Zevenaar
1bospalmkoolvan Ferdinand van kwekerij de Groene Schuur uit Groessen
200gramromesco saus van Mathijs van Eetwinkel van Mien uit Doetinchem
1stukswitte ui van Dick van Boerderijwinkel de Kruisbrink uit Toldijk
1teenknoflookvan Gert van groentekwekerij Smits uit de Heurne
180grspeltpastavan de granen van Jan van de Slaege uit Silvolde
150grroomkaas van Arjan en Evelien van Versboerderij Daalwiek uit Geesteren
Uit de eigen keukenkast:
peper en zout
olie om in te bakken
Instructies
Stap 1:
Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden
Zet een pan water op met een goede snuf zout en breng aan de kook
Wanneer het water kook voeg de pasta toe en kook deze in 4-5 minuten al dente. Ga ondertussen verder met de volgende stap.
Stap 2:
Maak de ui schoon en snijd deze in halve ringen
Maak de teen knoflook schoon en hak deze fijn
Snijd het blad van de stelen van de palmkool en snijd het blad in reepjes
Stap 3:
Wanneer de pasta al dente is giet deze af en bewaar 150 ml van het kookvocht
Zet een hapjespan op en verwarm hierin een scheutje olie, bak hierin de ui en knoflook tot deze licht beginnen te kleuren, voeg vervolgens de palmkool toe en bak deze kort mee
Stap 4:
Voeg het kookvocht, roomkaas, romesco saus en de pasta toe aan de hapjespan en roer door, breng op smaak met peper en zout
Stap 5:
Doe alles in een ovenschaal en brokkel Poalke eroverheen
Zet het geheel nog 15 minuten in de oven tot de schotel mooi gegratineerd is
Trefwoord Naoberkrat
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!