Pasta van Achterhoeks oergraan met tomaten-gehaktsaus

De basis van Mien’s pasta is de oeroude graansoort Zwarte Emmer, geteeld door de Slaege uit Silvolde. Dit graansoort is nog ouder dan spelt, heeft een laag glutengehalte en is perfect voor de pasta. De gehakt in de tomatensaus komt van lokale dubbeldoelkoeien. Deze pasta is genieten van Achterhoekse ingrediënten op Italiaanse wijze bereidt.

Zwarte Emmer is een nog oudere graansoort dan spelt. De kleur van de korrel is goudkleurig, het graan ontleent zijn naam aan het feit dat de halmen op het land zwart kleuren.

En net als spelt dient Emmer gepeld te worden: het kaf moet van het koren worden gescheiden. Dat gebeurt bij Molen de Vier Winden Gunnewick in Vragender. Hier wordt het graan net als vroeger op de steen gemalen en gaat het zonder toevoegingen hup de zak in. (bron: Slaege.nl)

Om van Zwarte Emmer de perfecte pasta te maken zijn we naar de pasta meesters in Italië gereisd, helemaal naar Napels. Hier hebben we van Peppe Guida de fijne kneepjes van het vak geleerd, zodat we onze Achterhoekse ingrediënten op Italiaanse wijze kunnen bereiden.

Buon appetito oftewel laot ’t ow smaken!

 

# 68% lokale ingrediënten # 0% rotzooi toegevoegd # 100% vol van smaak

 

Bereidingswijze: Verwijder voor verwarming de deksel van de verpakking. Magnetron 900 watt: 4 minuten, halverwege omroeren.  Oven op 180 graden: 8 minuten in de oven.

Ingrediënten: Zwarte Emmer pasta van graan van De Slaege uit Silvolde, tomatenpuree, tomatenblokjes, ui, wortel, prei, bladselderij, knolselderij, rundergehakt van dubbeldoelkoeien van IJsboerderij Steenoven uit Hummelo, kappertjes, zonnebloemolie, olijfolie, zout

Allergenen: soja, glutenbevattende granen, selderij, ei, melk

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!