Koolrabi

Het heeft de grootte van een kleine paarse of groene bal en het heeft stengels met lange bladeren. Begint het je al te dagen? Maak kennis met de koolrabi; een groente vers van het Achterhoekse land. De liefde voor koolrabi moet vaak een beetje groeien. Door de verleidelijke buitenkant is deze groente in een opwelling snel gekocht. Om dan te eindigen in de biobak. Zonde! Wat kun je doen met deze veelzijdige groente?

Kies de mooiste kleur
Koop koolrabi’s die stevig en glad voelen in de hand en de mooiste kleur hebben. Groen of paars, qua smaak maakt het niet uit. Kies voor exemplaren met fris en stevig blad. Het blad is een lekker extraatje van de koolrabi en past prima in een wok-gerecht. Bewaar de koolrabi na aankoop in de onderste la van de koelkast en eet hem in dezelfde week op. ☺ Van mei tot en met oktober komen de koolrabi’s van het land.

Veelzijdigheid
Jong en rauw is de koolrabi net zo pittig en stevig als de radijs. Geschaafd vormt koolrabi een fijne basis voor een salade, heel lekker met stukjes appel die er qua smaak goed bij past.

Kies, als je ze rauw eet, voor de kleine exemplaren. De grotere exemplaren laten zich prima koken. De smaak van koolrabi verandert dan van pittig naar lieflijke mildheid die heel lekker is in de puree samen met aardappel. Je kunt ze ook frituren, wokken of grillen. Het kan allemaal met de koolrabi.