Recepten

Koken uit het seizoen en met lokale producten uit de Achterhoek en Liemers

Lekker de keuken in met de favoriete recepten uit het seizoen! In onze Eetwinkel en in de Naoberkrat werken we grotendeels met lokale ingrediënten van vakmensen uit de Achterhoek en Liemers. Proef zelf hoeveel beter het smaakt!

 

“Learn how to cook – try new recipes, learn from your mistakes, be fearless and above all, have fun!”

De favoriete quote van Liesette van Mien

Gele curry met groene kool, rammenas en zoete aardappel

Naoberkrat recepten week 4

Mien’s MacBurger met knolselderij-frietjes, paddenstoelen-mayo en veldsla

Naoberkrat recepten week 4

Pasta met Achterhoekse oesterzwam, veel lokale groenten en Aziatische smaakmakers

Naoberkrat recepten week 4

Nasi van parelgort met bosui, paksoi, kip en zelfgemaakte sambal van Mathijs

Nasi van parelgort met bosui, paksoi, kip en zelfgemaakte sambal van Mathijs

Stamppot van spruitjes met winterpostelein en gebakken speklapjes

Naoberkrat recept week 3: Stamppot van spruitjes met winterpostelein en gebakken speklapjes

Geroosterde kleine preitjes met krieltjes, vinaigrette en een gepocheerd eitje

Naoberkrat recept week 3: Geroosterde kleine preitjes met krieltjes, vinaigrette en een gepocheerd eitje

Chili con carne met huisgemaakte tortilla

Naoberkrat Week 2 recept.

Graanteler de Slaege speelt de hoofdrol in dit gerecht. Met “zijn” kidneybonen maken we chili con carne en van “zijn” bloem knapperige tortilla.

Nieuwerwetse Macaroni-oven-schotel

Naoberkrat Week 2 recept.

Ouderwetse macaroni uit de oven, maar nieuwerwets met pompoen van de Stichting Vriendentuinen uit de Achterhoek.