Zuurkoolstamppot met appeltjes van Horstink en rookworst van Sanders Hof

Zuurkoolstamppot met appel en rookworst van Sandershof

Naoberkrat recepten week 7
4.25 van 4 stemmen
Bereidingstijd 30 min
Totale tijd 30 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Uit de keukenlade

  • grote kookpan
  • pureestamper
  • vergiet
  • dunschiller of schilmesje
  • klontje boter
  • Scheutje melk

Ingredi├źnten
  

  • 500 gram aardappelen van Boerderijwinkel de Kruisbrink uit Toldijk
  • 300 gr gekonfijte zuurkool uit de keuken van van Mien
  • 1 stuks rookworst van de scharrelvarkens van Sanders Hof uit Etten
  • 2 stuks Welland appel van Fruitbedrijf Horstink uit Rha

Instructies
 

  • schil de aardappelen en was deze nog een keer om al het zand te verwijderen
  • zet een pan met water en een snuf zout op en breng aan de kook
  • snijd de aardappelen in gelijke stukken en doe deze in het kokende water, kook de aardappelen in 20 minuten gaar
  • schil ondertussen de appels en verwijder het klokhuis
  • snijd de appels in gelijke stukken zo lang je wilt
  • zet een pannetje met water op waar de rookworst in past, breng het water tegen de kook aan en leg de rookworst in de verpakking erin, verwarm deze gedurende 10 minuten
  • wanneer de aardappelen gaar zijn giet ze af en doe ze terug in de pan om nog enkele minuten uit te stomen, voeg tegelijk de appels en de zuurkool toe
  • prak alles met een scheutje met en klontje boter tot een smeu├»g geheel, zo grof of fijn als dat je wilt
  • haal de rookworst uit de verpakking en serveer deze bij de zuurkoolstamppot

Tips van de chef

tip: lekker met een potje huisgemaakte piccalilly van eetwinkel van Mien
Trefwoord Naoberkrat
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!