Schil de aardappelen en snijd deze gelijke delen.
Zet de aardappels onder met koud water en voeg een snuf zout toe
Kook de aardappelen in 15-20 minuten gaar
Giet ze vervolgens af en gebruik een pureestamper om de de aardappelen samen met 80 gr boter fijn te stampen
Breng op smaak met peper en zout
Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in kleine stukjes.
Verhit de overige 20 gr boter in een andere koekenpan en bak de appel 3 minuten
Laat de zuurkool kort uitlekken (tip: niet afspoelen! Dan verdwijnt ook een deel van de smaak in het afvoerputje)
Voeg de zuurkool toe aan de appel en laat 5 minuten op laag vuur stoven. Breng op smaak met 1 eetlepel honing, een halve eetlepel mosterd en versgemalen peper
Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht
Pluk het vlees van de eendenbout en verwijder ook alle kleine botjes
Bedek de ovenschaal met de zuurkool
Verdeel hierover de geplukte eendenbouten
Verdeel de aardappelpuree over de geplukte eendenbout
Strijk de aardappelpuree glad met een vork en strooi hierover het paneermeel
Zet in de oven tot het paneermeel goudbruin is (ongeveer 15 minuten)