Zuurkool uit de oven met gekonfijte eendenbout

Naoberkrat Week 2 recept

Zuurkool uit de oven met gekonfijte eendenbout

Naoberkrat recept Week 2: Een echte klassieker! Zuurkool met gekonfijte eendenbout. We maken het je makkelijk; de eendenbout garen wij voor je. En extra leuk is dat de eendenbouten natuurlijk van een lokale leverancier zijn, namelijk van Eendenboerderij Groot Stikken uit Groenlo.
0 van 0 stemmen
Bereidingstijd 30 min
Oventijd 15 min
Totale tijd 45 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Uit de keukenlade

  • versgemalen zwarte peper
  • water (175 ml per persoon)
  • zout
  • kookpan
  • zeef of vergiet
  • steelpan
  • pureestamper
  • Ovenschaal

Ingrediënten
  

  • 2 stuks gekonfijte eendenbouten van eendenboerderij Groot Stikken in Groenlo
  • 300 gram verse zuurkool van Eetwinkel van Mien in Doetinchem
  • 250 gram aardappelen van Boerderijwinkel de Kruisbrink uit Toldijk
  • 1 stuks granny smith van groentekwekerij Smits uit de Heurne
  • ½ eetlepel Mosterd van mosterdmakerij de Braakhekke uit Harfsen
  • 1 eetlepel honing van pluimveehouderij Tomesen uit Doetinchem
  • 1 stuks paneermeel uit de keuken van Eetwinkel van Mien
  • 100 gram boter van Kaasboerderij Weenink uit Lievelde

Instructies
 

  • Schil de aardappelen en snijd deze gelijke delen.
  • Zet de aardappels onder met koud water en voeg een snuf zout toe
  • Kook de aardappelen in 15-20 minuten gaar
  • Giet ze vervolgens af en gebruik een pureestamper om de de aardappelen samen met 80 gr boter fijn te stampen
  • Breng op smaak met peper en zout
  • Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in kleine stukjes.
  • Verhit de overige 20 gr boter in een andere koekenpan en bak de appel 3 minuten
  • Laat de zuurkool kort uitlekken (tip: niet afspoelen! Dan verdwijnt ook een deel van de smaak in het afvoerputje)
  • Voeg de zuurkool toe aan de appel en laat 5 minuten op laag vuur stoven. Breng op smaak met 1 eetlepel honing, een halve eetlepel mosterd en versgemalen peper
  • Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht
  • Pluk het vlees van de eendenbout en verwijder ook alle kleine botjes
  • Bedek de ovenschaal met de zuurkool
  • Verdeel hierover de geplukte eendenbouten
  • Verdeel de aardappelpuree over de geplukte eendenbout
  • Strijk de aardappelpuree glad met een vork en strooi hierover het paneermeel
  • Zet in de oven tot het paneermeel goudbruin is (ongeveer 15 minuten)
Trefwoord Naoberkrat
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!