Wildstoof met hete bliksem

 

wildstoof met hete bliksem

Wildstoof met hete bliksem

Naoberkrat recept week 2
4 van 2 stemmen
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 25 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Uit de keukenlade

  • Scheutje melk
  • peper en zout
  • steelpan
  • kookpan
  • dunschiller
  • pureestamper

Ingrediƫnten
  

  • 1 zakje Wildstoof Van Eetwinkel van Mien uit Doetinchem
  • 800 gram kruimige aardappelen van Boerderijwinkel de Kruisbrink uit Toldijk
  • 500 gram appels van Boerderijwinkel de Kruisbrink uit Toldijk
  • 1 stuks grote ui van Boerderijwinkel de Kruisbrink uit Toldijk

Instructies
 

Voorbereiding:

  • Schil de aardappelen en snijd deze in gelijke stukken
  • Schil de appels, pel de ui en snijd beide in stukjes.
  • Zet een pan water op het vuur en breng aan de kook
  • Zet een steelpannetje met water op en breng tegen de kook aan

Bereiding:

  • Wanneer het water kookt, voeg de aardappels en ui toe. Voeg na 5 minuten ook de appels toe. Kook in totaal ca. 15 minuten tot de aardappels gaar zijn.
  • Leg ondertussen het zakje wildpeper in het steelpannetje en verwarm ongeveer 15 min. Hou het water net tegen de kook aan.
  • Wanneer de aardappel gaar zijn, stamp deze met een scheutje melk tot een grove puree, breng op smaak met peper en zout
  • Haal de wildpeper uit het zakje en serveer samen met de hete bliksem. Eet smakelijk!
Trefwoord Naoberkrat
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!