Vergeten groente gadogado met parelgort van Landgoed Velhost, eitjes van Roy en pindasaus van de Pindakaaswinkel

 

naoberkrat recept Vergeten groente gadogado met parelgort van Landgoed Velhost, eitjes van Roy en pindasaus van de Pindakaaswinkel

Vergeten groente gadogado met parelgort van Landgoed Velhost, eitjes van Roy en pindasaus van de Pindakaaswinkel

Naoberkrat recept week 1
No ratings yet
Bereidingstijd 40 min
Totale tijd 40 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Uit de keukenlade

  • olie
  • peper en zout
  • tabasco (eventueel)
  • keukenmes
  • Mengkom
  • steelpan
  • kookpan
  • Snijplank
  • koekenpan
  • dunschiller

Ingredi├źnten
  

  • 4 stengels snijbiet van de Groene Schuur uit Groessen
  • 4 stuks aardpeer van Dick Garritsen uit Toldijk
  • 2 stuks schorseneren van Dick Garritsen uit Toldijk
  • 4 stuks bospeen van groentekwekerij Smits uit de Heurne
  • 1 stuks bosui van groentekwekerij Smits uit de Heurne
  • 2 stuks eieren van pluimveehouderij Tomesen uit Doetinchem
  • 2 eetlepel pindakaas van de Pindakaaswinkel
  • 1 stuks limoen van groentekwekerij Smits uit de Heurne
  • 10 gram geroosterde en gezouten pompoenpitten van groentekwekerij Smits uit de Heurne
  • 180 gram biologische parelgerst van landgoed Velhorst uit Lochem

Instructies
 

Bereiding:

  • Zet een ruime pan met water op het vuur met een flinke snuf zout om de groente in te blancheren
  • Kook de eieren 8 minuten in een steelpannetje en laat ze schrikken in koud water. Pel de eieren en snijd ze in 4 parten.
  • Snijd het blad van de snijbiet en snijd hier dunne reepjes van. Was dit grondig
  • Snijd de stengels van de snijbiet 1 keer over de lengte doormidden en snijd hiervan staafjes van ongeveer 3 cm lang. Deze blijven rauw
  • Was de bospeen grondig en snijd met een dunschiller lange slierten van de bospeen
  • Snijd het groen van de bosui in fijne ringetjes en snijd het wit van de bosui in stukken van ongeveer 1 cm
  • Was de aardperen grondig, schillen is niet nodig, snij deze in plakken van ongeveer 0,5 cm
  • Was de schorseren en schil deze. Snijd in stukken van ongeveer 1 cm en bewaar deze in koud water om verkleuring tegen te gaan.
  • Blancheer het wit van de bosui 2 minuten en de aardperen ongeveer 4 minuten in het water. De bospeen kan je naar je eigen smaak blancheren of rauw door de salade heen mengen.
  • Koel na het blancheren de groenten kort terug in koud water (voorkom smaakverlies en vitamineverlies door de groenten zo snel mogelijk weer uit het water te halen. Voeg eventueel ijsblokjes toe om het terugkoelen te versnellen)
  • Zet nog een pan met ruim water op om de parelgerst in te koken, breng het water aan de kook, spoel de parelgerst kort onder een koude kraan en doe dit in het kokende water. Kook in 8-10 minuten gaar.
  • Wanneer de parelgerst gaar is, giet je deze af

De dressing:

  • Doe de pindakaas in een mengkom en voeg hier 1 dl water en 2 dl olie aan toe met wat peper, zout en eventueel wat tabasco.
  • Rasp de schil van de limoen door de dressing, rol daarna de limoen - met flink wat druk- over het aanrecht om de sappen los te maken. Snijd de limoen door de helft en knijp het sap eruit (let erop dat de pitjes niet in je dressing vallen)

Puntjes op de i:

  • Meng alle groente met een klein beetje van de dressing en eventueel nog een snufje zout.
  • Doe de parelgerst en salade op een bord en giet er de overige dressing overheen. Strooi er vervolgens de reepjes snijbietblad, het groen van de bosui en de pompoen pitjes overheen en serveer de eieren bovenop de salade.
Trefwoord Naoberkrat
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!