Tzatziki van verse geitenkaas en munt met geroosterde sperziebonen, spinazie en pancetta

 

Tzatziki van verse geitenkaas en munt met geroosterde sperziebonen, spinazie en pancetta

Bereidingstijd 45 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Uit de keukenlade

  • Mengkom
  • knoflookpers of rasp
  • garde
  • keukenmes
  • Snijplank
  • Ovenschaal

Ingrediënten
  

Uit het eigen keukenkastje

  • olijfolie
  • peper en zout

Ingrediënten

  • 2 stuks geitenkaas van geitenboerderij de Brömmels uit ’t Woold
  • 500 ml hangop van boer Lubbers
  • 4 tot 6 takken munt van kwekerij de Groene Schuur
  • 2 tenen knoflook van groentekwekerij Smits
  • 1000 gram sperziebonen van groentekwekerij Smits
  • 150 gram pancetta van scharrelvarkenshouderij Sanders Hof
  • 200 gram verse fijne spinazie (even van tevoren wassen) van groentekwekerij Smits
  • 2 sjalotten van groentekwekerij Smits
  • 4 Achterhoeks spelt bolletjes van bakkerij Ten Have

Instructies
 

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 220 graden

Bereidingswijze

  • Ontdoe de sperziebonen van de kopjes en kontjes en de eventuele rang. Was de spinazie in ruim koud water.
  • Snij de pancetta in kleine blokjes.
  • Leg de sperziebonen in een ovenschaal en breng ze op smaak met een flinke scheut olijfolie, peper en zout. 
  • Meng ze met de pancetta en rooster ze kort en heet - ongeveer 15 minuten - in de oven. Check halverwege.

Bereidingswijze geitenkaas tzatziki

  • Doe de hangop in een blender, kruimel de geitenkaas fijn en voeg deze toe bij de yoghurt en laat dit kort en krachtig draaien.
  • Maak de knoflook schoon en knijp of rasp hem fijn, snijd de bladeren van de munt fijn en meng deze met de hangop. Breng op smaak met peper en zout.
  • Maak de sjalot schoon en snipper de sjalot in fijne blokjes en meng deze vlak voor het serveren met het warme bonen mengsel.

Tips van de chef

Giet de geitenkaas tzatziki in een bord of schaal en verdeel eerste de spinazie over de tzaziki en vervolgens de warme sperziebonen luchtig over de tzaziki.
Eet smakelijk!