Snijd over de lengte van het blad de kern uit de palmkool en snijd de palmkool over de breedte in reepjes
Schil de uien en en snijd ze in 6 parten.
rits de blaadjes van de tijm en rozemarijn
snijd het onderste deel van de bol knoflook en leg deze met de opengesneden kant en een beetje olie op het aluminiumfolie, vouw het aluminiumfolie om de bol knoflook heen.
Meng de ui met, tijm en rozemarijn met een scheut olie, peper en zout en rooster ze in een ovenschaal de oven goudbruin tot ze gaar zijn. Zet ook de knoflook tegelijk met de ui in de oven. Dit duurt ongeveer 30 minuten.
Schil ondertussen de aardappels en snijd deze in gelijke stukken en zet ze op met koud water met een snuf zout.
Breng de aardappels snel aan de kook afgedekt met een deksel, draai het vuur wanneer ze koken halfhoog en laat ze rustig gaar koken.
zet een bakpan op het vuur en doe hier een scheutje olie in, wanneer de olie warm is bak de venkel worstjes rondom bruin tot ze gaar zijn.
Giet de aardappels af en bewaar eventueel een deel van het kookvocht.
haal de knoflook en ui uit de oven. Vouw de folie van de knoflook open en knijp het pulp eruit in een bakje, zet apart. De uien kan je nog even in de ovenschaal laten.
Stamp de aardappel met de boter en de palmkool, en voeg eventueel een beetje kookvocht of melk toe om de stamppot extra smeuïg te maken.
meng de geroosterde uien en knoflook door de puree en breng op smaak met peper en zout.