Stamppotje van zoete aardappel met Doetinchemse daslook, paksoi, oesterzwammen en Achterhoekse pompoenpitten

 

Naoberkrat week 16 stamppot zoete aardappel paksoy daslook

Stamppotje van zoete aardappel met daslook, paksoi, oesterzwam en Achterhoekse Pompoenpitten

Naoberkrat recept week 16
No ratings yet
Bereidingstijd 20 min
0 min
Totale tijd 20 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Uit de keukenlade

  • kookpan
  • Snijplank
  • keukenmes
  • schilmesje of dunschiller
  • bakpan
  • pureestamper
  • vergiet of zeef

Ingrediënten
  

Uit onze Naoberkrat

  • 600 gram zoete aardappel van Boerderijwinkel de Kruisbrink uit Toldijk
  • 30 gram daslook wildpluk rondom Doetinchem
  • 1 stuk shanghai paksoi van kwekerij de Groene Schuur uit Groessen
  • 300 gram Achterhoekse oesterzwammen van groentekwekerij Smits uit de Heurne
  • 50 gram geroosterde Achterhoekse pompoenpitten van groentekwekerij Smits uit de Heurne
  • 1 cupje Achterhoekse pompoenpitolie van groentekwekerij Smits uit de Heurne

Uit de eigen keukenlade

  • peper & zout
  • olijfolie

Instructies
 

  • Schil de zoete aardappels en snijd deze in gelijke stukken
  • Zet een pan water op met een snuf zout en breng aan de kook
  • Voeg de zoete aardappel aan het kokende water toe en kook deze in ongeveer 10-15 minuten gaar
  • Scheur ondertussen de oesterzwammen in reepjes
  • Snijd de paksoi in grove stukken en was deze onder koud water, laat goed uitlekken in een zeef of vergiet
  • Was de daslook, check voor eventuele lelijke plekken en dep voorzichtig droog.
  • Zet een bakpan op middelhoog vuur en voeg een scheutje olie toe
  • Bak de oesterzwammen in de bakpan tot deze mooi bruin gekleurd zijn. Voeg halverwege de paksoi toe en bak deze mee. Breng op smaak met peper en zout. Haal de groenten uit de pan en houdt deze apart op een bordje of in een bakje
  • Wanneer de zoete aardappel gaar is giet deze af, doe de aardappels terug in de pan en stamp deze samen met een scheutje olijfolie tot puree
  • Meng, terwijl de puree nog warm is, de oesterzwammen, daslook en paksoi er doorheen
  • Schep een lekkere hoeveelheid stamppot op je bord en verdeel de pompoenpitten en pompoenpitolie eroverheen
  • Eet smakelijk!
Trefwoord Naoberkrat
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!