Schil de zoete aardappels en snijd deze in gelijke stukken
Zet een pan water op met een snuf zout en breng aan de kook
Voeg de zoete aardappel aan het kokende water toe en kook deze in ongeveer 10-15 minuten gaar
Scheur ondertussen de oesterzwammen in reepjes
Snijd de paksoi in grove stukken en was deze onder koud water, laat goed uitlekken in een zeef of vergiet
Was de daslook, check voor eventuele lelijke plekken en dep voorzichtig droog.
Zet een bakpan op middelhoog vuur en voeg een scheutje olie toe
Bak de oesterzwammen in de bakpan tot deze mooi bruin gekleurd zijn. Voeg halverwege de paksoi toe en bak deze mee. Breng op smaak met peper en zout. Haal de groenten uit de pan en houdt deze apart op een bordje of in een bakje
Wanneer de zoete aardappel gaar is giet deze af, doe de aardappels terug in de pan en stamp deze samen met een scheutje olijfolie tot puree
Meng, terwijl de puree nog warm is, de oesterzwammen, daslook en paksoi er doorheen
Schep een lekkere hoeveelheid stamppot op je bord en verdeel de pompoenpitten en pompoenpitolie eroverheen
Eet smakelijk!