Schil de aardappels en snijd ze in 4 gelijke delen, was ze goed en zet ze net onder met koud water. Voeg wat zout naar smaak toe.
Breng dit snel aan de kook om ze vervolgens rustig gaar te koken (sluit de pan af met een deksel, hierdoor kan je met minder energie hetzelfde resultaat bereiken, bovendien gaat het een stukje sneller).
Snijd de raapstelen 1 keer door de helft, was en droog de raapstelen grondig.
Verwarm in een koekenpan een beetje neutrale olie (bijvoorbeeld zonnebloemolie) en bak de rundervink rondom bruin aan. Voeg een klontje boter toe en laat deze rustig kleuren. (tip: olie is makkelijker om bruin in te bakken, omdat boter sneller verbrand. Door op een later tijdstip boter toe te voegen, voorkom je aanbranden maar voeg je wel smaak toe)
Voeg de fond toe en breng dit aan de kook, zet het vuur uit en dek de pan af met een deksel en laat het vlees rustig doorgaren in de jus.
Wanneer de aardappels gaar zijn giet je de aardappels af en voeg je de boter en de melk toe. (Tip: De aardappels zijn gaar als je er met een vork in prikt en ze van je vork afglijden)
Voeg de raapstelen toe en stamp deze goed door het geheel.
En de geheim tip: voeg een theelepel mayonaise per persoon toe aan de stamppot. Dit frist het geheel op en zorgt voor extra smeuïgheid. Stamp het geheel vervolgens door elkaar.