Bereiding stamppot:
Schil de aardappelen en snijd deze in gelijke stukken, was de aardappels goed en zet ze onder met koud water in een kookpan.
Voeg zout toe en breng dit aan de kook.
Snijd ondertussen de andijvie in reepjes van maximaal 1 centimeter dik en was de andijvie goed. Droog de andijvie voorzichtig droog tussen twee theedoeken.
Bak de spekjes rustig uit in hun eigen vet totdat ze licht gekleurd zijn.
Verwijder de spekjes uit de pan en gebruik het om de slavinken in te bakken.
Bak de slavinken rondom aan tot ze mooi bruin en gegaard zijn. Doe dit op laag vuur.
Wanneer je met een vork in de aardappels prikt en ze er vanaf glijden, zijn ze voldoende gegaard en kan je ze afgieten.
Breng de melk kort aan kook in een steelpannetje en voeg eventueel een klontje boter toe.
Voeg de gesneden andijvie, een eetlepel mosterd, een eetlepel mayonaise (echt doen!) en het bakvet van de spekjes en de rundervinken toe aan de aardappelen
Stamp dit even kort door. Voeg dan de melk toe en stamp het geheel tot een smeuïge massa.