800gramaardappelsvan Boerderijwinkel de Kruisbrink uit Toldijk
125gramroombotervan Versboerderij Daalwiek uit Geesteren
1stuksrookworstvan de scharrelvarkens van Sanders Hof uit Etten
250mlmelkvan Versboerderij Daalwiek uit Geesteren
350grampaarse boerenkool van Boerderijwinkel de Kruisbrink uit Toldijk
1bakjePiccallillyvan Eetwinkel van Mien uit Doetinchem
Instructies
Schil de aardappels, snijd ze in gelijke stukken en was ze grondig.
Zet de aardappels op met koud water en een snuf zout zet ze net onder. Breng ze op hoog vuur aan de kook, zet de het vuur laag en laat de aardappels ongeveer 15 minuten rustig doorkoken.
Snijd het blad van de boerenkool langs de steel af en snijd het blad over de breedte in fijne reepjes. Was dit goed in koud water en laat uitlekken
Leg de boerenkool op de aardappels en dek de pan weer af met de deksel en laat deze rustig mee stomen met de aardappels
Verwijder de rookworst uit de verpakking en leg deze op de boerenkool en verwarm deze in de laatste 4 minuten mee in de kookpan.
Giet de boerenkool en aardappelen af. Laat het even 2 minuten uitstomen en snijd ondertussen de boter in kleine blokjes.
Voeg de melk en de boter toe.
Stamp het geheel door elkaar tot een waanzinnig smeuïge puree en eet het samen met de rookworst en de piccalilly.
Tips van de chef
*helaas waren er geen rookworsten van IJsboerderij de Steenoven beschikbaar voor deze `Naoberkrat. Daarom vind je deze week - anders dan beloofd - rundersaucijsjes in de krat.
Trefwoord Naoberkrat
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!