Speltpasta met romige saus met Brandt & Levie chili worst, spitskool, rode ui en Achterhoekse pompoenpitjes

 

recept naoberkrat

Speltpasta met romige saus met Brandt & Levie chili worst, spitskool, rode ui en Achterhoekse pompoenpitjes

Naoberkrat recept week 41
No ratings yet
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 20 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Uit de keukenlade

  • peper en zout
  • bakolie
  • bakpan
  • houten spatel om eventueel te roeren
  • Een keukenmes
  • Een snijplank

Ingrediënten
  

  • ½ stuks droge chili worst van Brandt & Levie van de varkentjes van Sandershof
  • 180 gram speltpasta van de granen van graanteler de Slaege uit Silvolde
  • 200 ml room uit de keuken van Eetwinkel van Mien
  • ½ stuks spitskool van kwekerij de Groene Schuur uit Groessen
  • 2 stuks rode ui van groentekwekerij Smits uit de Heurne
  • 25 gram pompoenpitjes van groentekwekerij Smits uit de Heurne

Instructies
 

  • Breng een pan met water en zout aan de kook om de pasta in te koken.
  • Was de spitskool en dep voorzichtig droog
  • Maak de rode uien schoon en snijd deze in ringen
  • Halveer de worst in de lengte en snijd in flinterdunne plakjes
  • Snijd de spitskool in dunne reepjes.
  • Verwarm de olie in de bakpan op laag vuur en bak hier rustig de plakjes worst in.
  • Voeg de rode uiringen toe en laat deze rustig meegaren
  • Kook de pasta 2 tot 3 minuten beetgaar en voeg deze toe aan de worst en de groenten.
  • Blus af met de room. Laat dit rustig inkoken en de pasta garen totdat het geheel licht gebonden is en de pasta mooi beetgaar, (mocht het nodig zijn de pasta te roeren doe dit dan met een houten lepel om te voorkomen dat de pasta stuk gaat).
  • Voeg als laatste de gesneden spitskool toe, bak kort mee en maak af met de pompoenpitjes
Trefwoord Naoberkrat
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!