Speltpasta met geitenworst, broccoli, rode peper en tomaat

 

naoberkrat recept week 40 pasta met broccoli en geitenworst

Speltpasta met geitenworst, broccoli, rode peper en tomaat

Naoberkrat recept week 40
No ratings yet
Voorbereidingstijd 30 min
Totale tijd 30 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Uit de keukenlade

  • 2 el rode wijn azijn of balsamico azijn
  • Snijplank
  • keukenmes
  • kookpan
  • bakpan
  • bak olie

Ingrediënten
  

  • 180 gram Spelt pasta van de granen van de Slaege uit Silvolde
  • 350 gram broccoli van groentekwekerij Smits uit de Heurne
  • 1/2 stuks gerookte geitenworst (de andere helft gebruik je in de ovenschotel) van Geitenkaasboerderij de Brommels uit t Woold
  • 1 stuks rode peper kwekerij de Groene Schuur uit Groessen
  • 2 tl venkelzaad uit de keuken van Mien uit de keuken van eetwinkel van Mien
  • 2 tenen knoflook van groentekwekerij Smits uit de Heurne
  • 1 stuks ui van groentekwekerij Smits uit de Heurne
  • 400 gram rijpe tomaten van de groene schuur kwekerij de Groene Schuur uit Groessen

Instructies
 

  • Snijd de broccoliroosjes van de steel en houd apart
  • Verwijder het houtachtige uiteinde van de steel, halveer de steel en snijd vervolgens in plakjes
  • Snijd de geitenworst in plakjes
  • Verwarm de bakpan met een scheutje olie op middelhoog vuur en bak hier langzaam de geitenworst samen met de broccolisteel plakjes in.
  • Pel ondertussen de ui en knoflook.
  • Snijd de ui in dunne plakjes en voeg toe in de bakpan
  • Plet de knoflook met de platte kant van het koksmes en voeg ook toe aan de bakpan.
  • Maak de peper schoon (laat eventueel zaadjes en zaadlijsten zitten als als je van pittig houdt), snijd in stukjes en voeg toe.
  • Voeg de venkelzaad toe en bak even kort mee voordat je de tomaten toevoegt. Hierdoor ontwikkelt de smaak van het venkelzaad zich beter.
  • Snijd de tomaten in 4 parten en voeg toe, inclusief eventueel vocht.
  • Blus af met azijn, draai het vuur lager en laat langzaam pruttelen en roer af en toe. Zo kunnen de smaken zich mooi mengen.
  • Breng een grote pan met gezouten water aan de kook
  • Kook hier de pasta in 6 minuten gaar. Voeg na 2-3 minuten de broccoliroosjes (afhankelijk van de grootte) toe en kook beetgaar.
  • Giet de pan af en hou een kopje kookwater apart. Gebruik dit eventueel om de saus smeuïger te maken.
  • Voeg de pasta en broccoli toe aan de saus en hussel door elkaar. Vis de knoflook eruit en serveer met liefde.
Trefwoord Naoberkrat
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!