Speltpasta met cherrytomaatjes, fijne spinazie en feta

Speltpasta met cherrytomaatjes, fijne spinazie en feta

Naoberkrat recept week 21
No ratings yet
Bereidingstijd 25 min
Porties 2 personen

Uit de keukenlade

  • 2 eetlepels olijfolie
  • verse gemalen zwarte peper
  • zout
  • kookpan
  • spatel of houten lepel

Ingrediƫnten
  

  • 180 gr pasta
  • 150 gr cherrytomaatjes
  • 200 gr fijne spinazie van Gert Smits
  • 150 gr feta
  • 6 anjovisfilets
  • 1 teen knoflook

Instructies
 

  • Was de spinazie in ruim water en laat deze goed uitlekken
  • Breng een pan water aan de kook met een snuf zout en kook de pasta gaar in 4 tot 6 minuten en giet de pasta af.
  • Snijd de anjovisfilets in kleine stukjes
  • Snijd de cherrytomaatjes door de helft
  • Maak de knoflook schoon en snijd deze in dunne plakjes
  • Zet een hapjespan op het vuur en voeg een scheutje olie toe
  • Wanneer de olie warm is voeg de anjovis en de knoflook toe, bak deze rustig totdat de knoflook licht begint te kleuren
  • Tip: Ansjovis is een goede vervanger van zout; de vissmaak verdwijnt doordat je de ansjovis meebakt en wat overblijft is een diepe zoutige smaak. Dit is de umami smaak (umami is Japans voor heerlijke of hartige smaak) en ontstaat vooral door rijping of fermentatie van producten.
  • Voeg vervolgens de tomaatjes toe en bak deze mee tot ze zacht worden
  • Voeg vervolgens de pasta en de spinazie in delen toe en schep een aantal keer door zodat alles goed gemengd is, voeg ook de feta toe
  • Maak eventueel af met een scheut mooie olijfolie en zwarte peper
  • Eet smakelijk!
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!