Shakshuka met boerenkool en feta van buffelmelk

 

Naoberkrat recept shasukha

Shakshuka met boerenkool en feta van buffelmelk

Naoberkrat recept week 50
2 van 1 stem
Bereidingstijd 30 min
Bonen laten wellen 1 d
Totale tijd 1 d 30 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Uit de keukenlade

  • hapjespan met deksel
  • Snijplank
  • keukenmes
  • zout- peper
  • Olie om in te bakken
  • fijne rasp

Ingrediƫnten
  

  • 200 gr tomatenblokjes uit de keuken van van Mien
  • 1 eetlepel tomatenpuree uit de keuken van van Mien
  • 1 stuks rode paprika van groentekwekerij Smits uit de Heurne
  • 2 stuks eieren van pluimveehouderij Tomesen uit Doetinchem
  • 1 stuks witte ui van groentekwekerij Smits uit de Heurne
  • 1 teentje teentje knoflook van groentekwekerij Smits uit de Heurne
  • 150 gram boerenkool van kwekerij de Groene Schuur uit Groessen
  • 150 gram buffeleta van buffelboerderij Arns uit Zevenaar
  • 1 bakje Pittig kruidenmengsel uit de keuken van Eetwinkel van Mien
  • 75 gram woudbonen van graanteler de Slaege uit Silvolde

Instructies
 

De avond van te voren:

  • Week de bonen een nacht van tevoren in ruim water

Bereiding:

  • Zet een pan water op het vuur en breng dit aan de kook, wanneer het water kookt voeg de bonen toe en kook deze in ongeveer 30 minuten gaar
  • Giet de bonen af wanneer deze gaar zijn en zet apart,
  • Maak de ui schoon en snijd in kleine blokjes,
  • Maak de knoflook schoon
  • Verwijder het groen en het binnenste van de paprika en snijd de paprika in blokjes.
  • Zeef de bonen en spoel deze goed na
  • Zet de hapjespan op het vuur en voeg een scheutje olie toe, verwarm deze
  • Fruit in de olie de paprika, ui, pers de knoflook erboven uit en voeg ook de tomatenpuree, de gekookte bonen en tomatenblokjes toe en bak dit een minuut mee
  • Breng het geheel op smaak met het kruidenmengsel, peper en zout.
  • Voeg de boerenkool en 250ml water toe, roer door en laat een paar minuten pruttelen om de boerenkool te garen
  • Zet het vuur zacht en maak 2 kuiltjes in de saus, breek in elk kuiltje een ei.
  • Je kunt het ei ook eerst in een klein schaaltje breken zodat je zeker weet dat je een heel eidooier houdt. Laat het ei voorzichtig uit het bakje in het kuitje glijden.
  • Doe vervolgens de deksel op de pan en laat de eieren enkele minuten pocheren (dit duurt 3-5 minuten)
  • Maak het gerecht in de pan af met de buffeletta
  • Voor wat frisheid rasp er wat sinaasappel overheen en knijp er een beetje sap over uit
  • Eet smakelijk!
Trefwoord Naoberkrat
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!