Schelpjes pasta uit de oven met prei, geitenkaas van de Brömmels en peterseliekruim

naoberkrat recept pasta peterselie kruim

Schelpjes pasta uit de oven met prei, geitenkaas van de Brömmels en peterseliekruim

Naoberkrat recept week 42
No ratings yet
Bereidingstijd 30 min
Totale tijd 30 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Uit de keukenlade

  • peper en zout
  • olie
  • 25 gram bloem
  • kookpan
  • Ovenschaal
  • spatel
  • garde
  • keukenmes
  • Snijplank

Ingrediënten
  

  • 180 gram speltpasta van graanteler de Slaege uit Silvolde
  • 1 stuks geitenkaasje van geitenboerderij de Brömmels uit ’t Woold
  • 1 stuks prei van groentekwekerij Smits uit de Heurne
  • 1 teenje knoflook van groentekwekerij Smits uit de Heurne
  • 1 bos peterselie van kwekerij de Groene Schuur uit Groessen
  • 250 ml melk van Versboerderij Daalwiek uit Geesteren
  • 30 gram roomboter van Kaasboerderij Weenink uit Lievelde
  • 2 stuks sneden oud brood van Bakkerij Ten Have uit Vorden
  • het groene gedeelte van de bosui

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Maak de knoflook schoon en snijd hem door de helft.
  • Halveer de prei over de lengte en was de binnenkant schoon onder de stromende kraan en snijd de prei in halve ringen.
  • Snijd de bosui in fijne ringetjes en zet apart
  • Smelt de boter in de pan samen met de knoflook en laat dit kort aanfruiten
  • Voeg de melk samen met 100 ml water rustig toe aan de bloem onder voortdurend roeren en breng dit aan de kook. Breng de saus op smaak met peper en zout.
  • Meng de pasta, prei en bosui met de saus en zet dit in de voorverwarmde oven.
  • Was de peterselie onder de stromende kraan en dep deze even droog.
  • Draai het brood in de keukenmachine tot een fijn kruim, voeg vervolgens de peterselie toe en laat dit gedurende 30 seconden mee draaien.
  • Brokkel de geitenkaas in grove blokken en schep dit kort door de brood massa.
  • Wanneer de pasta ongeveer 15 minuten in de oven heeft gestaan (voeg eventueel nog wat water met een klein beetje zout toe als de saus te dik is) verdeel je de broodkruim over de pasta en laat je deze nog eens 10 minuten mee garen.
  • Controleer de pasta op de juiste garing en pas de tijd hier eventueel nog aan.
Trefwoord Naoberkrat
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!