Salade van mozzarella met rabarber, bindsla van Ivo, verse cappucijners en pancetta met een verse kruidendressing

 

Salade van mozzarella met rabarber, bindsla van Ivo, verse cappucijners en pancetta met een verse kruidendressing

Naoberkrat recept week 25
No ratings yet
Bereidingstijd 20 min
Oventijd 30 min
Totale tijd 50 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Uit de keukenlade

  • staafmixer of keukenmachine
  • heteluchtoven
  • Snijplank
  • keukenmes
  • 2 ovenschalen
  • koekenpan
  • kookpan

Ingrediƫnten
  

Uit Onze Naoberkrat:

  • 150 gram mini mozzarella van Buffelboerderij Arns uit Zevenaar
  • 3 stengels rabarber van de Groene Schuur uit Groessen
  • 3 sneeen oud brood van Bakkerij ten Have uit Silvolde
  • 1 krop crispy bindsla van de Zaaistek uit Hummelo
  • 50 gram pompoenpitjes van groenteteler Smits uit de Heurne
  • 200 gram verse cappucijners van de Zaaistek uit Hummelo
  • Pancetta van de scharrelvarkens van Sanders Hof uit Etten
  • 0,5 bosje peterselie van de Groene Schuur uit Groessen
  • 0,5 bosje bieslook van de Groene Schuur uit Groessen
  • 1 stuks limoen van groenteteler Smits uit de Heurne
  • 1 stuks teentje knoflook van groenteteler Smits uit de Heurne

Uit de eigen keukenlade:

  • olijfolie
  • peper en zout
  • 400 gr kristalsuiker

Instructies
 

Voorbereiding:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Schil de rabarberstengels, haal een stukje van de kop en kont en snijd deze in stukken van 5 cm, leg deze netjes naast en tegen elkaar aan in een ovenschaal
  • Bestrooi vervolgens de rabarber met 400 gr suiker en laat dit een half uurtje buiten de koelkast staan.
  • Snijd ondertussen het brood in grove stukken en leg deze in een ovenschaal, besprenkel met een beetje olie, peper en zout

Bereiding

  • Snijd de pancetta in kleine blokjes en bak deze goudbruin uit in een droge koekenpan. Bewaar deze vervolgens op een keukenpapiertje.
  • Zet vervolgens de rabarber voor 30 minuten in de oven
  • Zet een kookpan water op met een goede snuf zout en breng aan de kook
  • Dop de capucijners, en blancheer de kapucijners in kokend water gedurende 4 minuten
  • Haal de kapucijners uit het water en doe in ijswater om het kookproces te stoppen
  • Zet in de laatste tien minuten ook de croutons erbij in de oven
  • Haal de rabarber uit de oven en laat afkoelen en giet eventueel sap af (tip: de rabarbersiroop is heerlijk om te gebruiken in de limonade. Bijvoorbeeld met prikwater of als je hoge ogen wil gooien met wat verse aardbeien en jus d'orange)
  • Was en droog de salade en pluk deze in grove stukken
  • Pluk de blaadjes van de peterselie
  • Maak de knoflook schoon
  • Doe de knoflook, de bieslook, peterselieblaadjes, het sap en rasp van de limoen en een scheut olijfolie in de keukenmachine (of kom wanneer je een staafmixer gebruikt) en mix alles fijn
  • Breng op smaak met peper en zout. (tip: wanneer je de dressing iets te zuur vindt, voeg een beetje suiker of honing toe)
  • Pak een mooie kom of serveer direct in diepe borden. Maak een bedje van de aangemaakte sla, verdeel daarover de stukken rabarber, mozzarella, croutons, pancetta en kapucijners.
  • Eet smakelijk!
Trefwoord Naoberkrat
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!