Romige pasta met Mien’s kippendij, champignons & kaas van Daalwiek

 

naoberkrat recept romige pasta met kip

Romige pasta met Mien’s kippendij, champignons & kaas van Daalwiek

Naoberkrat recept week 50
4 van 1 stem
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 20 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Uit de keukenlade

  • keukenzout
  • 2 snijplanken 1 voor de groenten en 1 voor de kip
  • keukenmes
  • hapjespan
  • scheut olijfolie

Ingrediënten
  

  • 180 gram pasta van granen van graanteler de Slaege uit Silvolde
  • 1 stuks kipdij gegaard in de keuken van Eetwinkel Van Mien uit Doetinchem
  • 1 teen knoflook van groentekwekerij Smits uit de Heurne
  • 2 stuks sjalot van groentekwekerij Smits uit de Heurne
  • 100 gram geraspte kaas van Versboerderij Daalwiek uit Geesteren
  • 1 potje kippenfond uit de keuken van Eetwinkel van Mien
  • 250 gram champignons van groentekwekerij Smits uit de Heurne
  • 0,5 gram gestoten zwarte peper uit de keuken van Eetwinkel van Mien
  • 100 gram verse roomkaas van Versboerderij Daalwiek uit Geesteren

Instructies
 

  • Maak de knoflook en de sjalot schoon en snipper de sjalot in fijne blokjes en halveer de teen knoflook.
  • Snijd de kip in blokjes van 1,5x1,5 cm en breng deze op smaak met zout.
  • Verwarm een flinke scheut olijfolie op matig vuur en fruit de knoflook en sjalot aan.
  • Voeg de kip toe aan de pan en laat deze meebakken met de knoflook en sjalot totdat de kip licht is gekleurd
  • Snijd de champignons in plakken en voeg toe, fruit deze kort mee in de pan.
  • Blus de pan af met de kippenfond en vul het potje nogmaals met kraanwater en voeg deze toe en breng het water aan de kook.
  • Voeg de pasta toe en laat deze rustig gaar koken in de bouillon.
  • Wanneer de pasta beetgaar is haal dan de pan van het vuur en meng de roomkaas de geraspte kaas en zwarte peper door de pasta, (voeg de zwarte peper toe naar eigen smaak). Voeg eventueel nog een snuf zout toe.
  • Vis de knoflook uit de pasta
  • Dien op en laat het je smaken!
Trefwoord Naoberkrat
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!