Romige parelgort met geroosterde bospeen en een salie-saucijsje van Sanders Hof

Naoberkrat recept Romige parelgort met geroosterde bospeen en een salie-saucijsje van Sanders Hof

Romige parelgort met geroosterde bospeen en een salie-saucijsje van Sanders Hof

Naoberkrat recept week 36
No ratings yet
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 10 min
oventijd 20 min
Totale tijd 40 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Uit de keukenlade

  • peper en zout
  • Olie om in te bakken
  • kookpan met deksel
  • bakpan
  • Ovenschaal
  • zeef of vergiet

Ingrediƫnten
  

  • 180 gram parelgort Van Landgoed Velhorst uit Lochem
  • 2 stuks salie saucijsjes van de scharrelvarkens van Sanders Hof uit Etten
  • 1 bos bospeen van groentekwekerij Smits uit de Heurne
  • 1 bakje komijnzaad uit de keuken van Eetwinkel van Mien
  • 1 stuks ui van groentekwekerij Smits uit de Heurne
  • 1 teen knoflook van groentekwekerij Smits uit de Heurne
  • 100 gram roomkaas van Versboerderij Daalwiek uit Geesteren
  • 1 bosje bieslook van kwekerij de Groene Schuur uit Groessen

Instructies
 

Voorbereiding

  • verwarm de oven voor op 200 graden
  • boen de bospenen schoon en snijd het loof eraf (laat ongeveer 1cm groen zitten) doe deze in een ovenschaal, besprenkel met een beetje olie, peper, zout en de komijn
  • zet de ovenschaal 20 minuten in de oven
  • snijd de bieslook in fijne ringetjes
  • maak de ui en de knoflook schoon en hak deze fijn
  • zet een pan water op het vuur en breng aan de kook

Bereiding

  • zet een bakpan op en verwarm hierin een scheutje olie
  • wanneer de olie warm is leg de worstjes in de pan en bak deze al draaiend rondom bruin voor 10 minuten
  • wanneer het water kookt, voeg de parelgort toe en kook dit in 15 minuten gaar
  • giet de parelgort af zet apart, zet de kookpan terug op het vuur en doe er een scheutje olie in
  • voeg de ui en knoflook toe en bak deze aan tot ze beginnen te kleuren
  • zet het vuur laag en voeg de parelgort en de roomkaas toe en roer dit door elkaar, breng op smaak met peper en zout, en zet het vuur uit, voeg de gesneden bieslook toe en roer door de parelgort, doe de deksel op de pan
  • haal de worteltjes uit de oven, schep een goede lepel parelgort op het bord, verdeel de worteltjes erover en leg het worstje erop
Trefwoord Naoberkrat
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!