Romige ovenpasta met paprika en venkelworstje

Romige ovenpasta met paprika en venkelworstje

Naoberkrat recept week 22
No ratings yet
Bereidingstijd 30 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Uit de keukenlade

  • olie
  • scheutje olijfolie
  • peper
  • zout
  • water (of een bouillon)
  • 400 ml melk
  • Ovenschaal
  • koekenpan
  • Snijplank
  • keukenmes

Ingrediƫnten
  

  • 150 gram pasta van graanteler de Slaege uit Silvolde
  • 2 stuks venkelworstjes van Sandershof uit Etten
  • 1 stuks rode peper van kwekerij de Groene Schuur uit Groessen
  • 1 stuks prei van groentekwekerij Smits uit de Heurne
  • 2 stuks uien van groentekwekerij Smits uit de Heurne
  • 1 stuks paprika van kwekerij de Groene Schuur uit Groessen
  • 1 teentje knoflook van groentekwekerij Smits uit de Heurne
  • de bolle kanten van de bloemkool over van het recept van de bloemkoolsteak

Instructies
 

Voorbereiding:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.

Bereiding:

  • Doe wat olie in een ovenschaal.
  • Snijd de worst in stukjes van 1 cm, snijd de paprika in blokjes van 1x1 cm, snijd de ui in halve ringen.
  • Snijd de prei in ringen en was deze goed, pel de knoflook, verwijder de zaadjes en zaadlijsten van de rode peper en snij deze in fijne ringetjes*.
  • *Het hete van de peper zit hem in de zaadjes en zaadlijsten. Verwijder ze als je niet van pittig houdt. Hier vind je een handige instructie om de peper schoon te maken
    src="https://www.youtube.com/embed/rp0zQ8yAUp8" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen
  • Hak de bolle kanten van de bloemkool (uit het steak recept) fijn en doe dat ook met de knoflook.
  • Voeg alle groenten en de worst toe aan de ovenschaal en bak deze 3 a 4 minuten in de oven.
  • Voeg vervolgens de ongekookte pasta met een snuf zout, 400 ml melk en 100 ml water of bouillon toe aan de groenten en worst.
  • Doe de pasta voor ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven totdat de pasta beetgaar is. Roer de pasta af en toe door om uitgedroogde pasta aan de bovenkant te voorkomen.
  • Serveer de pasta met nog wat versgemalen zwarte peper en een scheutje olijfolie.
Trefwoord Naoberkrat
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!