Risotto van parelgort met venkel, kappertjes en kaas

 

Risotto van parelgort met venkel, kappertjes en kaas

No ratings yet
30 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Uit de keukenlade

  • 2 eetlepels zure room
  • olie
  • peper en zout
  • kookpan
  • bakpan
  • Snijplank
  • keukenmes
  • een bakje ijskoud water, bij voorkeur met ijsklontjes, of zet een bakje water 10 minuten in de vriezer
  • vergiet of zeef

Ingrediƫnten
  

  • 180 gram biologische parelgort van landgoed Velhorst
  • 1 stuks venkel Van tuinderij de Zaaistek uit Hummelo
  • 1 bosje venkeltoppen Van tuinderij de Zaaistek uit Hummelo
  • 1 bakje kappertjes uit de keuken van van Mien
  • 150 gr geraspte kaas van Versboerderij Daalwiek uit Geesteren
  • 1 teentje knoflook van groentekwekerij Smits uit de Heurne
  • 1 stuks ui van groentekwekerij Smits uit de Heurne

Instructies
 

  • Zet een pan water op met een snuf zout en breng aan de kook
  • Wanneer het water kookt voeg de parelgort toe en kook deze in 20-25 minuten gaar
  • Snijd de venkel doormidden en leg deze met de platte kant op de snijplank
  • Snijd de venkel in zo dun mogelijk reepjes, doe een kwart in het ijswater, houd de rest apart
  • Maak de ui en knoflook schoon
  • Snijd de ui in blokjes en de knoflook in dunne plakjes
  • Zet ondertussen een bakpan op halfhoog vuur en doe er een scheutje olie in
  • Wanneer de olie warm is; doe de ui en knoflook in de pan bak deze rustig aan tot ze glazig worden.
  • Voeg vervolgens de kappertjes en venkel toe en bak deze een aantal minuten mee
  • Wanneer de venkel zacht wordt, voeg je de kaas toe en eventueel de zure room
  • Roer dit goed door en zet het vuur uit
  • Wanneer de parelgort gaar is giet deze dan af en voeg deze warm toe aan de saus.
  • Giet de rauwe venkelreepjes af
  • Snij de venkeltoppen fijn en strooi deze samen met de rauwe venkelreepjes over het gerecht heen.
  • Maak het gerecht af met de venkeltoppen en de rauwe venkelreepjes eroverheen
Trefwoord Naoberkrat
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!