Spoel de parelgort goed af in een zeef onder koud stromend water en laat het uitlekken.
Maak het uitje en de knoflook schoon, snipper het uitje fijn en snijd de knoflook door de helft (je kunt hem wat beter terug vinden naar het garen).
Verwarm een pan met een brede bodem met wat bakolie de knoflook en de ui totdat deze glazig zijn.
Giet hier ongeveer 1 flink glas witte wijn in en breng dit aan de kook.
Voeg de parelgort toe en laat het geheel inkoken totdat de gort bijna aan de bodem van de pan plakt.
Blus dit met de paddenstoelenbouillon tot de gort ongeveer 2 vingers onder staat met de bouillon. (tip: je kan eventueel wat water toevoegen om aan te vullen, ook tijdens de bereiding kan je dit nog doen mocht dit nodig zijn)
Breng het geheel aan de kook en zet de pan afgedekt met een deksel in een voorverwarmde oven van 180 graden en gaar dit 20/30 minuten in de oven.
Scheur de oesterzwammen kleine stukjes en bak deze kort aan in een koekenpan met een beetje olie en breng deze op smaak met peper en zout.
Wanneer de gort voldoende is gegaard meng de, gebakken oesterzwammen en roomkaas met de gort en brokkel het kleintje Koning eroverheen
Was de rucola en droog deze, maak aan met een beetje citroensap, olijfolie, peper en zout en serveer dit bij de risotto