Risotto van parelgort met oesterzwammen en Kleintje van Koning

Risotto van parelgort met kleintje van Koning en oesterzwammen

Naoberkrat recept Week 7
4 van 1 stem
Bereidingstijd 15 min
Oventijd + Weektijd 12 uur 30 min
Totale tijd 12 uur 45 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Uit de keukenlade

  • peper
  • zout
  • olijfolie
  • witte wijn
  • oven
  • braadpan met deksel
  • Koksmes
  • Snijplank

Ingrediënten
  

  • 250 gr parelgort uit de keuken van Mien
  • 1 stuks ui van Boerderijwinkel de Kruisbrink uit Toldijk
  • 1 teentje knoflook van groentekwekerij Smits uit de Heurne
  • ½ liter paddenstoelenbouillon uit de keuken van Mien
  • 1 stuk Kleintje Koning van kaasmakerij Köning uit Zevenaar
  • 250 gram oesterzwammen van groentekwekerij Smits uit de Heurne
  • 2 eetlepel roomkaas van Versboerderij Daalwiek uit Geesteren
  • 200 gram rucola van kwekerij de Groene Schuur uit Groessen
  • 1 stuks citroen van groentekwekerij Smits uit de Heurne

Instructies
 

Week de parelgort 1 nacht van tevoren

  • Spoel de parelgort goed af in een zeef onder koud stromend water en laat het uitlekken.
  • Maak het uitje en de knoflook schoon, snipper het uitje fijn en snijd de knoflook door de helft (je kunt hem wat beter terug vinden naar het garen).
  • Verwarm een pan met een brede bodem met wat bakolie de knoflook en de ui totdat deze glazig zijn.
  • Giet hier ongeveer 1 flink glas witte wijn in en breng dit aan de kook.
  • Voeg de parelgort toe en laat het geheel inkoken totdat de gort bijna aan de bodem van de pan plakt.
  • Blus dit met de paddenstoelenbouillon tot de gort ongeveer 2 vingers onder staat met de bouillon. (tip: je kan eventueel wat water toevoegen om aan te vullen, ook tijdens de bereiding kan je dit nog doen mocht dit nodig zijn)
  • Breng het geheel aan de kook en zet de pan afgedekt met een deksel in een voorverwarmde oven van 180 graden en gaar dit 20/30 minuten in de oven.
  • Scheur de oesterzwammen kleine stukjes en bak deze kort aan in een koekenpan met een beetje olie en breng deze op smaak met peper en zout.
  • Wanneer de gort voldoende is gegaard meng de, gebakken oesterzwammen en roomkaas met de gort en brokkel het kleintje Koning eroverheen
  • Was de rucola en droog deze, maak aan met een beetje citroensap, olijfolie, peper en zout en serveer dit bij de risotto
Trefwoord Naoberkrat
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!