Risotto met pompoen en koriander met een chili-oregano worstje van Brandt & Levie

recept naoberkrat Risotto met pompoen en koriander met een chili-oregano worstje van Brandt & Levie

Risotto met pompoen en koriander met een chili-oregano worstje van Brandt & Levie

Naoberkrat recept week 47
No ratings yet
Bereidingstijd 10 min
oventijd 20 min
Totale tijd 30 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Uit de keukenlade

  • hapjespan
  • Snijplank
  • keukenmes
  • spatel
  • Olie om in te bakken

Ingrediƫnten
  

  • 180 gram biologische parelgort Van Landgoed Velhorst uit Lochem
  • 1 stuks flespompoen van Gert Smits van groentekwekerij Smits uit de Heurne
  • 0,5 bosje koriander van de Groene Schuur van groentekwekerij Smits uit de Heurne
  • 0,5 stuks chili-oregano worstje van de scharrelvarkens van Sanders Hof uit Etten
  • 1 teen knoflook van Gert Smits van groentekwekerij Smits uit de Heurne
  • 1 stuks sjalot van Gert Smits van groentekwekerij Smits uit de Heurne
  • 150 gram roomkaas van Versboerderij Daalwiek uit Geesteren
  • 2 potjes geroosterde groentebouillon uit de keuken van eetwinkel van Mien

Instructies
 

Voorbereiding

  • maak de sjalot en knoflook schoon en hak deze fijn
  • schil de pompoen en verwijder de zaden
  • snijd de pompoen in blokjes van ongeveer 0,5 cm
  • hak de koriander fijn met steeltjes erbij
  • verwijder het velletje van de worst en snijd deze in dunne plakjes

Bereiding

  • zet een hapjespan op en doe hier een scheutje olie in
  • verwarm de olie op halfhoog vuur
  • wanneer de olie warm is, voeg de sjalot en knoflook toe en fruit deze aan tot deze glazig is
  • voeg vervolgens de worst en pompoenblokjes toe en bak deze enkele minuten mee
  • doe de parelgort in de pan en roer deze een keer om, voeg vervolgens 1 potje groentebouillon toe, roer door en laat 5-7 minuten zachtjes pruttelen, roer tussendoor om
  • voeg het tweede potje groentebouillon toe en laat nogmaals 5 minuten pruttelen
  • check tussendoor de garing van de parelgort, wanneer deze na 12 minuten nog niet helemaal gaar is voeg nog extra water toe
  • voeg als laatste de roomkaas toe en breng op smaak met peper en zout
  • serveer en maak af met de gehakte koriander
Trefwoord Naoberkrat
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Naoberkrat recept week 47