Rendang van spitskool met nasi van parelgort en atjar

Rendang van spitskool met nasi van parelgort en zelfgemaakte atjar

Naoberkrat week 23
No ratings yet
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 40 min
Wachttijd 2 uur
Totale tijd 2 uur 55 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Uit de keukenlade

  • vergiet
  • grote bak of bekken
  • kom
  • kookpan
  • Snijplank
  • keukenmes
  • weckpot of pot met deksel
  • Zout en peper
  • 10 gr zout voor de spitskool
  • 150 ml azijn voor de atjar
  • 150 ml water voor de atjar

Ingrediƫnten
  

  • 1 stuks spitskool van kwekerij de Groene Schuur uit Groessen
  • 180 gram parelgort van Landgoed de Velthorst uit Lochem
  • 1 zakje gesneden groente van groentekwekerij Smits uit de Heurne
  • 1 ui ui van Gert Smits van groentekwekerij Smits uit de Heurne
  • 1 rode peper van de groene schuur van kwekerij de Groene Schuur uit Groessen
  • 1 bakje nasikruiden uit de keuken van van Mien uit de keuken van Eetwinkel van Mien
  • 1 bakje rendang kruiden uit de keuken van Eetwinkel van Mien
  • 1 bakje atjar kruiden uit de keuken van Eetwinkel van Mien
  • 250 ml amandelmelk uit de keuken van van Mien

Instructies
 

Voorbereiding:

  • Snijd de spitskool over de lengte doormidden, snijd de beide helften in fijne reepjes
  • Meng de spitskoolreepjes in een grote bak met de 10 gr grof zout en doe hier iets zwaars op
  • Laat dit 2 uur staan
  • Schil de ui en snijd hier halve ringen van
  • Snijd de peper in ringetjes (tip: verwijder de zaadjes wanneer je het gerecht iets minder pittig wilt)
  • Doe gesneden groente in een (weck)pot
  • Kook de azijn met het water en de atjar kruiden en giet dit warm op de gemengde groente, laat afkoelen. (tip: dit kan ook prima de avond van tevoren)
  • Bereiding
  • Spoel de parelgort tot het water helder is
  • Zet een pan ruim water op en breng deze aan de kook, kook hierin de parelgort in 20-25 minuten gaar
  • Spoel de spitskool onder koud water en doe deze met de gesneden ui en rode peper in een ruime pan. Doe er een scheutje olie bij en bak tot alles begint te kleuren. Voeg vervolgens de rendang kruiden toe en bak kort mee
  • Voeg voeg de amandelmelk toe en laat dit op laag vuur pruttelen tot de kool gaar en de amandelmelk grotendeels is ingekookt
Trefwoord Naoberkrat
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!