Rendang van spitskool met nasi en zoetzure komkommer

 

Rendang van spitskool met nasi en zoetzure komkommer

Naoberkrat week 41
2 van 1 stem
Bereidingstijd 30 min
Marineren 2 uur
Totale tijd 2 uur 30 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Uit de keukenlade

  • vergiet
  • grote bak of bekken
  • kom
  • kookpan
  • Snijplank
  • keukenmes
  • weckpot of pot met deksel
  • Zout en peper
  • 10 gr zout voor de spitskool
  • grove rasp

Ingredi├źnten
  

  • ┬Ż stuks spitskool (de andere helft gaat in recept Pasta) van kwekerij de Groene Schuur uit Groessen
  • 180 gram biologische parelgort Van Landgoed Velhorst uit Lochem
  • 1 stuks komkommer van groentekwekerij Smits uit de Heurne
  • 1 stuks ui van groentekwekerij Smits uit de Heurne
  • 1 stuks rode peper van kwekerij de Groene Schuur uit Groessen
  • 1 bakje nasikruiden uit de keuken van Eetwinkel van Mien
  • 1 bakje rendang kruiden uit de keuken van Eetwinkel van Mien
  • 1 zakje zoetzuur uit de keuken van van Mien uit de keuken van Eetwinkel van Mien
  • 250 ml amandelmelk uit de keuken van van Mien uit de keuken van Eetwinkel van Mien

Instructies
 

Voorbereiding spitskool (2 uur van te voren)

  • Snijd de halve spitskool over de lengte doormidden. Snijd de beide helften in fijne reepjes
  • Meng de spitskool reepjes in een grote bak met de 10 gram grof zout en doe hier iets zwaars op
  • Laat dit 2 uur staan

Bereiding

  • Schil de ui en snijd hier halve ringen van
  • Snijd de peper in ringetjes (verwijder de zaadjes wanneer je het gerecht iets minder pittig wilt). Zet even apart
  • Snijd de komkommer in dunne plakjes
  • Meng de komkommer met het zoetzuur en zet koud weg tot gebruik
  • Spoel de parelgort tot het water helder is
  • Zet een pan ruim water op en breng deze aan de kook, kook hierin de parelgort in 20-25 minuten gaar
  • Spoel de spitskool onder koud water en doe deze met de gesneden ui en rode peper in een ruime pan, doe er een scheutje olie bij en bak tot alles begint te kleuren. Voeg vervolgens de rendang kruiden toe en bak kort mee
  • Voeg de amandelmelk toe en laat dit op laag vuur pruttelen tot de kool gaar en de amandelmelk grotendeels is ingekookt
  • Serveer samen met de zoetzure komkommer. Eet smakelijk!
Trefwoord Naoberkrat
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!