Overheerlijke Rabarber crumble

  • dessert
  • 4 – 6 personen
  • 15 min bereidingstijd, 60 min oventijd

 

Och, het is maar even dat de glanzend rode stelen van het land komen. Halsreikend kijk ik er naar uit en als ik niet oplet, is het zo voorbij. Dus als je rabarber zit liggen bij Van Mien of bij de boer. Aarzel niet en maak dit geweldige dessert van Yvette van Boven!

Ingrediënten

  • 350 gr rabarber
  • 50 ml water
  • sap van 1 sinaasappel
  • 100 gr rietsuiker (of anders gewone suiker)
  • naaldjes van 1 takje rozemarijn, fijngehakt
  • 1 el gemberpoeder (djahé)
  • 200 gr aardbeien (eventueel uit de diepvries)

 

Voor de crumble:

  • 100 gr koude boter
  • 100 gr rietsuiker
  • 100 gr bloem
  • 1 tl kaneel
  • snuf zout

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180C. Maak de rabarber schoon, snij een stukje van de onderkant af en verwijder eventuele bladeren aan de bovenkant.

Snij de rabarber in stukjes van ongeveer 3 cm en verdeel ze over de ovenschaal. Vroeg hier het water, sinaasappelsap, suiker, rozemarijn en gemberpoeder aan toe en schep om.

Bak de rabarber 25 minuten in de oven.

Maak ondertussen het crumbledeeg door alle ingrediënten te kneden tot grove kruimels. Zet in de koelkast om nog even op te stijven.

Neem de schaal uit de oven en schep de aardbeien erdoor. Strooi de crumble over het rabarber – aardbeien mengsel.

Bak de crumble voor nog 35 minuten tot de crumble mooi goudbruin kleurt.

 

Tip: eet de crumble met een bolletje vanille-ijs van Boerderij de Steenhoven. Geniet ervan! 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!