Pasta romesco met geroosterde groenten

 

recept naoberkrat Pasta romesco met geroosterde groenten

Pasta romesco met geroosterde groenten

Naoberkrat recept week 36
No ratings yet
Bereidingstijd 30 min
Totale tijd 30 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Uit de keukenlade

  • 1 el rode wijnazijn (dit kan ook best met normale azijn)
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout
  • olijfolie
  • blender
  • kookpan
  • Ovenschaal
  • keukenmes
  • Snijplank

Ingrediënten
  

  • 1 stuks courgette van kwekerij de Groene Schuur uit Groessen
  • 1 stuks stuks aubergine van groentekwekerij Smits uit de Heurne
  • 180 gram speltpasta van graanteler de Slaege uit Silvolde
  • 40 gr hazelnoten (Ingrediënt Romesco saus) uit de keuken van van Mien
  • 2 stuks paprika (Ingrediënt Romesco saus) van kwekerij de Groene Schuur uit Groessen
  • 1 stuks tomaat (Ingrediënt Romesco saus) van kwekerij de Groene Schuur uit Groessen
  • 1 teentje geschoonde knoflook (Ingrediënt Romesco saus) van groentekwekerij Smits uit de Heurne
  • ½ bos peterselie (Ingrediënt Romesco saus) van groentekwekerij Smits uit de Heurne
  • ½ tl cayennepeper & 1 tl gerookt paprikapoeder (Ingrediënt Romesco saus) dit zit samen in een bakje uit de keuken van van Mien

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 220 graden en breng een pan water aan de kook met een snuf zout om de pasta in te garen.
  • Snijd de courgette en de aubergine in blokken van 1,5x1,5 cm.
  • Meng de courgette en aubergine in een ovenschaal met een scheut olijfolie, peper en zout
  • Laat deze 10 tot 15 minuten garen en kleuren in de oven en roer het geheel tussendoor een keer om.
  • Zet de paprika er in zijn geheel bij in de oven en laat deze mee roosteren. (tip: om de paprika straks verder te verwerken kan het handig zijn om hem in de vriezer kort terug te koelen om hete vingers te voorkomen)
  • Rooster de hazelnoten ¾ minuten mee in de oven
  • Ontdoe de geroosterde paprika van zijn vel, zaadlijsten en steel.
  • Doe alle ingrediënten voor de romesco saus in de blender, behalve de cayennepeper en gerookte paprika mengsel.
  • Draai het geheel glad en breng dit naar eigen smaak op smaak met de cayennepeper-paprikamengsel, peper en zout.
  • Kook de pasta beetgaar in het kokende water, gaar de pasta tussen de 6/8 minuten en vergeet hem tussendoor niet even kort door te roeren om plekken en harde stukken te voorkomen.
  • Giet de pasta af door een zeef en meng de pasta met de groenten en de saus in de schaal.
Trefwoord Naoberkrat
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!