Pasta ovenschotel met schorseneren, kaassaus en pangrattato van speltbrood

 

Pasta ovenschotel met schorseneren, kaassaus en pangrattato van speltbrood

Naoberkrat recept week 47
No ratings yet
Bereidingstijd 30 min
oventijd 10 min
Totale tijd 40 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Uit de keukenlade

  • 1 eetlepel bloem per persoon
  • 12 gr roomboter per persoon
  • 1 eetlepel olijfolie
  • zout
  • peper
  • kookpan
  • steelpan
  • bakpan
  • Ovenschaal
  • garde
  • spatel
  • heteluchtoven

Ingrediënten
  

  • 180 gram pasta van granen van graanteler de Slaege uit Silvolde
  • 300 gram schorseneren van kwekerij de Groene Schuur uit Groessen
  • 1 stuks ui van groentekwekerij Smits uit de Heurne
  • 1 teen knoflook van groentekwekerij Smits uit de Heurne
  • 200 gram geraspte kaas van Versboerderij Daalwiek uit Geesteren
  • 250 ml melk van versboerderij Daalwiek uit Geesteren
  • 65 gram pangrattato (spelt broodkruim) uit de keuken van van Mien
  • 1/2 bos peterselie van groentekwekerij Smits uit de Heurne

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Zet een kookpan op met 1 liter water, breng aan de kook en voeg een snufje zout toe
  • Wanneer het water kookt, voeg de pasta toe en kook deze in 5 minuten beetgaar.
  • Schil ondertussen de schorseneren en snijd deze in stukken van ongeveer 1 centimeter
  • tip: doe dit onder stromend water zodat je vingers niet gaan plakken en het zand direct wegspoelt
  • Maak de ui en knoflook schoon, snijd deze fijn.
  • Pluk de blaadjes van de peterselie en hak deze fijn. Zet opzij voor later.
  • Wanneer de pasta beetgaar is, giet deze af en bewaar 100 gram of ml van het kookvocht.
  • Bak de rauwe schorseneren met de gesneden ui en knoflook in een lepel olijfolie en een snuf zout op halfhoog vuur tot deze goudbruin zijn
  • Zet een steelpan op halfhoog vuur en laat hierin de boter smelten
  • Wanneer de boter gesmolten is, voeg al roerende de bloem toe om een ‘roux’ te maken, roer dit ongeveer een minuut goed door totdat de bloem iets bruin kleurt
  • Wanneer de boter en de bloem goed gemengd zijn, voeg de melk en het bewaarde kookvocht toe
  • Breng dit al roerende tegen de kook aan en voeg de kaas, de gebakken schorseneren en de gehakte peterselie toe.
  • Zet het vuur van de saus uit en meng de pasta er doorheen
  • Schep alles in een passende ovenschaal en strooi het broodkruim er overheen
  • Zet de ovenschaal nog 10 minuten in de oven tot het broodkruim mooi goudbruin en de pasta gaar is.
Trefwoord Naoberkrat
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!