Pasta met oesterzwam, groene groenten en Aziatische smaakmakers

 

recept naoberkrat Pasta met oesterzwam, groene groenten en Aziatische smaakmakers

Pasta met oesterzwam, groene groenten en Aziatische smaakmakers

Naoberkrat recept week 24
No ratings yet
Bereidingstijd 30 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Uit de keukenlade

  • keukenmes
  • hapjespan
  • bakpan
  • rasp
  • Snijplank
  • Bindmiddel als maizena, aardappelzetmeel of bloem
  • een scheut olie
  • peper en zout

Ingredi├źnten
  

  • 180 gram pasta van graanteler de Slaege uit Silvolde
  • 2 tenen knoflook van groentekwekerij Smits uit de Heurne
  • 1 stuk sjalot van groentekwekerij Smits uit de Heurne
  • 1 stuk citroengras van kwekerij de Groene Schuur uit Groessen
  • 4 eetlepels hoisin uit de keuken van Eetwinkel van Mien
  • 1 potje kippenfond van Eetwinkel van Mien uit Doetinchem
  • 1 stuk paksoi van kwekerij de Groene Schuur uit Groessen
  • 1 stronk broccoli van groentekwekerij Smits uit de Heurne
  • 20 gram pompoenpitten van groentekwekerij Smits uit de Heurne
  • 100 gram oesterzwammen van groentekwekerij Smits uit de Heurne
  • ┬Ż stuks rode peper van kwekerij de Groene Schuur uit Groessen
  • 1 stuks limoen van groentekwekerij Smits uit de Heurne
  • 4 stuks takjes koriander van groentekwekerij Smits uit de Heurne

Instructies
 

  • Maak de sjalot en de knoflook schoon; snijd de sjalot in dunne ringen, snijd de peper door de helft en verwijder de zaden.
  • Kneus de citroengras door er een aantal keer met de achterkant van het snijvlak van je mes op te slaan (dit zorgt ervoor dat de citroengras sneller zijn smaak afgeeft)
  • Maak kleine roosjes van de broccoli en scheur de oesterzwam in lamellen van 1 cm.
  • Snijd de paksoi in kleine delen en pluk de blaadjes van de koriander
  • Verwarm 2 ruime eetlepels olie in een hapjespan en fruit hierin de sjalot en knoflook op matig vuur totdat ze net niet kleuren.
  • Voeg de rode peper en de citroengras toe en laat deze meefruiten. Rooster ondertussen in een droog bakpannetje de pompoenpitten
  • Voeg de oesterzwammen toe en breng deze op smaak met peper en zout en laat het geheel een klein beetje bakken en kleuren.
  • Blus het geheel af met de hoisin en breng dit aan de kook en giet de fond in de pan, vul het potje nog een keer met water en voeg dit ook toe en breng dit aan de kook.
  • Voeg de pasta en broccoli toe en laat deze rustig meekoken in de het vocht totdat deze beetgaar is. Schud de pasta regelmatig om. (De pasta zal de saus helpen binden)
  • Wanneer de pasta beetgaar is maar de saus nog niet voldoende dik is bind deze dan een klein beetje af met het bindmiddel
  • Verwijder de peper en knoflook uit de pasta.
  • Meng de paksoi door de pasta en rasp de limoenschil over de pasta en schud dit goed om.
  • Schep de pasta in borden en maak deze af met de koriander blaadjes en de geroosterde pompoenpitten
Trefwoord Naoberkrat
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!