Maak de sjalot en de knoflook schoon; snijd de sjalot in dunne ringen, snijd de peper door de helft en verwijder de zaden.
Kneus de citroengras door er een aantal keer met de achterkant van het snijvlak van je mes op te slaan (dit zorgt ervoor dat de citroengras sneller zijn smaak afgeeft)
Maak kleine roosjes van de broccoli en scheur de oesterzwam in lamellen van 1 cm.
Snijd de paksoi in kleine delen en pluk de blaadjes van de koriander
Verwarm 2 ruime eetlepels olie in een hapjespan en fruit hierin de sjalot en knoflook op matig vuur totdat ze net niet kleuren.
Voeg de rode peper en de citroengras toe en laat deze meefruiten. Rooster ondertussen in een droog bakpannetje de pompoenpitten
Voeg de oesterzwammen toe en breng deze op smaak met peper en zout en laat het geheel een klein beetje bakken en kleuren.
Blus het geheel af met de hoisin en breng dit aan de kook en giet de fond in de pan, vul het potje nog een keer met water en voeg dit ook toe en breng dit aan de kook.
Voeg de pasta en broccoli toe en laat deze rustig meekoken in de het vocht totdat deze beetgaar is. Schud de pasta regelmatig om. (De pasta zal de saus helpen binden)
Wanneer de pasta beetgaar is maar de saus nog niet voldoende dik is bind deze dan een klein beetje af met het bindmiddel
Verwijder de peper en knoflook uit de pasta.
Meng de paksoi door de pasta en rasp de limoenschil over de pasta en schud dit goed om.
Schep de pasta in borden en maak deze af met de koriander blaadjes en de geroosterde pompoenpitten