Pasta met gebakken asperges, veel groene kruiden, pompoenpitjes en pittige tomatensaus

 

Pasta met gebakken asperges, veel groene kruiden, pompoenpitjes en pittige tomatensaus

Naoberkrat recept week 18
No ratings yet
Bereidingstijd 25 min
Totale tijd 25 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Uit de keukenlade

  • dunschiller
  • Snijplank
  • keukenmes
  • bakpan
  • kookpan
  • klontje boter

Ingrediƫnten
  

  • 180 gram speltpasta van de granen van graanteler de Slaege uit Silvolde
  • 200 gram witte asperges van groentekwekerij Smits uit de Heurne
  • 0,5 bosje venkel toppen van kwekerij de Groene Schuur uit Groessen
  • 4 takjes platte peterselie van kwekerij de Groene Schuur uit Groessen
  • 4 takjes dragon van kwekerij de Groene Schuur uit Groessen
  • 25 gram Achterhoekse pompoenpitten van groentekwekerij Smits uit de Heurne
  • 2 potjes tomatensaus van Eetwinkel van Mien uit Doetinchem
  • 1 stuks rode peper van kwekerij de Groene Schuur uit Groessen

Instructies
 

  • Snijd ongeveer 1 cm van het uiteinde van de asperges.
  • Schil de asperges en snijd deze diagonaal in stukken van ongeveer 1 cm.
  • Tip: gebruik de afsnijdsels en schillen om het bonusrecept aspergesoep te maken
  • Zet ondertussen een bakpan op hoog vuur en doe hier een scheutje olie in.
  • wanneer de olie warm is, doe de asperges erin en bak deze tot ze beginnen te kleuren. Zet het vuur zachter en voeg een klontje boter toe, schep de asperges om en let op dat de boter niet verbrand.
  • Wanneer de asperges beetgaar zijn voeg de tomatensaus toe. Vul vervolgens een potje nog tweemaal met water en voeg dit ook toe.
  • Pluk alle blaadjes van de groene kruiden en hak deze fijn.
  • Snijd de rode peper in ringetjes (om de pasta minder pittig te maken, verwijder de zaadjes en zaadlijsten uit de rode peper).
  • Voeg de pasta en de rode peper toe aan de saus en laat deze in ongeveer 6 minuten garen in de saus
  • Voeg als laatste de groene kruiden toe en breng eventueel nog op smaak met peper en zout
Trefwoord Naoberkrat
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!