Pasta carbonara met boontjes van Slaege, pancetta van Sanders Hof en rucola

Pasta carbonara met boontjes van Slaege, pancetta van Sanders Hof en rucola

Naoberkrat recept week 17
No ratings yet
Bereidingstijd 20 min
Wel-tijd 1 d
Totale tijd 1 d 20 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Uit de keukenlade

  • witte wijn
  • peper
  • zout
  • een pan ruim genoeg om de pasta in te koken
  • een houten lepel
  • een koekenpan of hapjespan
  • Een keukenmes
  • Een snijplank
  • 20 gr roomboter
  • zeef

Ingrediënten
  

  • 150 gram pasta van de Slaege uit Silvolde
  • 75 gram pancetta van Sandershof uit Etten
  • 1 teentje knoflook van groentekwekerij Smits uit de Heurne
  • 1 stuks sjalot van groentekwekerij Smits uit de Heurne
  • 100 gram slaege bonen van de Slaege uit Silvolde (let op, 1 dag van te voren weken!)
  • 1 stuks ei van pluimveehouderij Tomesen uit Doetinchem
  • 100 gram geraspte kaas van Versboerderij Daalwiek uit Geesteren
  • 50 gram rucola van de Groene Schuur in Groessen

Instructies
 

Voorbereiding: wel de boontjes de nacht van te voren in koud water

    Bereiding:

    • Was de rucola en laat deze uitlekken in een zeef
    • Breng een pan met water aan de kook met zout om de pasta in te koken.
    • Kook de gewelde bonen 6 a 10 minuten in een pannetje water met zout.
    • Verwarm de hapjespan op halfhoog vuur, verwarm hier een klontje boter in en fruit de pancetta op een halfhoog vuur.
    • Maak ondertussen het sjalotje schoon en snijd deze in halve ringen. Schoon de knoflook en snijd deze door de helft. Voeg de ui en knoflook bij de pancetta en laat dit rustig fruiten en verwijder vervolgens de knoflook. (Tip: wanneer je een olie smaakt wil geven met bijvoorbeeld knoflook, tijm of rozemarijn, snijd de ingrediënten dan niet fijn zodat je deze makkelijk weer kan verwijderen).
    • Blus dit met een glas witte wijn en breng dit aan de kook. Laat dit ongeveer een minuutje doorkoken en voeg vervolgens de bonen toe.
    • Kook de pasta 2 minuten in het water met zout en voeg de pasta toe aan de rest van de ingrediënten (met wat zout) en laat dit rustig meegaren in de saus, (Tip: de pasta zal de saus dikker maken en bovendien trekt de smaak van je saus in de pasta in plaats van alleen om je pasta heen).
    • Gebruik om de pasta te roeren een houten lepel om te voorkomen dat je de pasta kapot roert. Omschudden is nog beter.(Mocht de pasta te dik worden voeg dan wat kookvocht van de pasta toe).
    • Wanneer de pasta ‘’al dente’’ is verwijder je de pasta van het vuur en voeg je per 2 personen 1 eitje toe. Meng deze door het geheel om de saus verder af te binden.
    • Doe de pasta in een diep bord, doe de kaas eroverheen en verdeel de rucola over de pasta.
    • Eet smakelijk!
    Trefwoord Naoberkrat
    Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!