Pasta boerenkool met rode peper en venkelworst van Sanders Hof

 

naoberkrat recept Pasta boerenkool met rode peper en venkelworst van Sanders Hof

Pasta boerenkool met rode peper en venkelworst van Sanders Hof

Naoberkrat recept week 45
4 van 1 stem
Bereidingstijd 15 minuten
Oventijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Uit de keukenlade

  • kookpan
  • hapjespan of bakpan met hoge rand
  • zeef of vergiet
  • Snijplank
  • keukenmes
  • Olie om in te bakken
  • peper en zout

Ingrediënten
  

  • 1 kleine stronk boerenkool van kwekerij de Groene Schuur uit Groessen
  • 180 gram speltpasta van graanteler de Slaege uit Silvolde
  • 2 stuks venkelworstjes van de scharrelvarkens van Sanders Hof uit Etten
  • 1 stuks rode peper van kwekerij de Groene Schuur uit Groessen
  • 1 stuks rode ui van Gert Smits van groentekwekerij Smits uit de Heurne
  • 1 teentje knoflook van Gert Smits van groentekwekerij Smits uit de Heurne
  • 150 gram roomkaas van Versboerderij Daalwiek uit Geesteren

Instructies
 

Voorbereiding

  • Zet een kookpan water op met een snuf zout voor de pasta
  • Haal de bladeren van de krop boerenkool en was de stronken goed
  • Snijd de nerf eruit, snijd het blad in reepjes
  • Maak de ui schoon en snipper deze
  • Maak de knoflook schoon en snijd hier dunne plakjes van
  • Verwijder het groen van de peper en snijd de peper in ringetjes ( voor een minder pittig gerecht, verwijder de zaadjes)
  • Verwijder het velletje van de worstjes en behoud het gehakt

Bereiding

  • Wanneer het water kookt, voeg de pasta toe en kook deze in 7-8 minuten gaar.
  • Giet daarna de pasta af, bewaar ongeveer 100 ml van het kookvocht en voeg dit later aan de saus
  • Zet ondertussen een bakpan op halfhoog vuur en doe hier een scheutje olie in
  • Wanneer de olie warm is; fruit hierin de ui en de knoflook aan
  • Voeg vervolgens de rode peper en het gehakt van de worstjes toe en bak deze even mee
  • Doe de reepjes boerenkool in de pan en bak deze mee tot deze licht begint te kleuren en slinken
  • Schep als laatste de roomkaas door de groente en breng op smaak met peper en zout, zet het vuur uit
  • Meng de pasta door de saus en serveer
Trefwoord Naoberkrat
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!