Zet een grote koekenpan op middelhoog vuur en giet er een beetje olie in.
Doe niet meer stukken aubergine in de pan dan er in passen. Zorg dat ze netjes naast elkaar liggen en gelijk bruin kunnen worden. Meer aubergine dan plek in de pan? Bak ze dan in meerdere sessies bruin.
Schud de pan zodat de stukken aubergine overal bedekt zijn met olie en bestrooi ze met de oregano.
Bak de aubergine bruin en keer ze regelmatig mbv een tang zodat ze aan alle kanten bruin bakken. Voeg eventueel wat extra olie toe.
Als alle aubergine gebakken is, doe ze dan allemaal weer terug in de pan. Zet het vuur lager, voeg nog wat olie toe, pers de 2 tenen knoflook erboven uit en doe er de basilicum steeltjes en tomatenblokjes bij.
Laat 10-15 minuten pruttelen, proef en voeg naar smaak peper en zout bij.
Laat intussen een pan met gezouten water aan de kook komen en kook de pasta voor ongeveer 4-6 minuten
Scheur of snij de helft van de basilicumblaadjes in stukjes en voeg toe aan de saus.
Giet de pasta af als deze al dente is, houd een klein kopje kookvocht achter en voeg deze samen met de pasta toe aan de saus. Proef, voeg zo nodig zout en peper toe en verdeel het gerecht over de borden. Strooi de rest van basilicumblaadjes en de geraspte kaas op.