Pasta alla Norma met aubergine en verse basilicum

 

pasta norma recept naoberkrat

Pasta alla Norma met aubergine en verse basilicum

Naoberkrat recept week 25
No ratings yet
Bereidingstijd 25 min
Totale tijd 25 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingredi├źnten
  

Uit Onze Naoberkrat:

  • 2 stuks middelgrote aubergines van kwekerij de Groene Schuur uit Groessen
  • 2 tenen knoflook van groentekwekerij Smits uit de Heurne
  • 180 gr speltpasta van graanteler de Slaege uit Silvolde
  • ┬Ż bosje basilicum van groentekwekerij Smits uit de Heurne
  • 1 blik tomatenblokjes Uit de keuken van Eetwinkel Van Mien
  • 100 gram daalwiek pikant geraspt van Versboerderij Daalwiek uit Geesteren
  • 1 bakje gedroogde oregano Uit de keuken van Eetwinkel Van Mien

Uit de eigen keukenkast:

  • Knoflookpers
  • Koekenpan
  • Kookpan
  • Snijplank
  • Keukenmes

Instructies
 

Voorbereiding:

  • Snijd de aubergines in niet te fijne stukken. (bv 2 bij 4 cm)
  • Maak de knoflook schoon.
  • Haal de basilicumblaadjes van de takjes en snijd de takjes fijn. Houd de blaadjes apart

Bereiding:

  • Zet een grote koekenpan op middelhoog vuur en giet er een beetje olie in.
  • Doe niet meer stukken aubergine in de pan dan er in passen. Zorg dat ze netjes naast elkaar liggen en gelijk bruin kunnen worden. Meer aubergine dan plek in de pan? Bak ze dan in meerdere sessies bruin.
  • Schud de pan zodat de stukken aubergine overal bedekt zijn met olie en bestrooi ze met de oregano.
  • Bak de aubergine bruin en keer ze regelmatig mbv een tang zodat ze aan alle kanten bruin bakken. Voeg eventueel wat extra olie toe.
  • Als alle aubergine gebakken is, doe ze dan allemaal weer terug in de pan. Zet het vuur lager, voeg nog wat olie toe, pers de 2 tenen knoflook erboven uit en doe er de basilicum steeltjes en tomatenblokjes bij.
  • Laat 10-15 minuten pruttelen, proef en voeg naar smaak peper en zout bij.
  • Laat intussen een pan met gezouten water aan de kook komen en kook de pasta voor ongeveer 4-6 minuten
  • Scheur of snij de helft van de basilicumblaadjes in stukjes en voeg toe aan de saus.
  • Giet de pasta af als deze al dente is, houd een klein kopje kookvocht achter en voeg deze samen met de pasta toe aan de saus. Proef, voeg zo nodig zout en peper toe en verdeel het gerecht over de borden. Strooi de rest van basilicumblaadjes en de geraspte kaas op.
Trefwoord Naoberkrat
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!