Parijse worteltjes met verse doperwtjes, krieltjes met verse groene kruiden en een speklapje van Sanders Hof

 

Parijse worteltjes met verse doperwtjes, krieltjes met verse groene kruiden en een speklapje van Sanders Hof

Naoberkrat recept week 29
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 30 min
Totale tijd 30 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Uit de keukenlade

  • zonnebloemolie
  • peper en zout
  • bakpan
  • Klontje roomboter
  • Snijplank
  • keukenmes
  • kookpan
  • ijskoud water (evt met ijsklontjes erin)

Ingrediƫnten
  

  • 2 stuks speklapjes van de scharrelvarkens van Sanders Hof uit Etten
  • 1 bos Parijse worteltjes Van tuinderij de Zaaistek uit Hummelo
  • 500 gram doperwtjes van kwekerij de Groene Schuur uit Groessen
  • 1 bosje bieslook van kwekerij de Groene Schuur uit Groessen
  • 1 bosje basililicum van kwekerij de Groene Schuur uit Groessen
  • 300 gram krieltjes van Boerderijwinkel de Kruisbrink uit Toldijk
  • 2 takjes salie van kwekerij de Groene Schuur uit Groessen

Instructies
 

Voorbereiding

  • Schil de Parijse worteltjes, voor het mooie houd 1cm van het groen eraan
  • Dop de doperwtjes

Bereiding

  • Zet een kookpan op met ruim water en een snuf zout en breng aan de kook.
  • Kook hierin de worteltjes voor 3 minuten, haal uit de pan en koel terug in ijskoud water. Giet de groente direct af wanneer ze koud zijn. Zet apart.
  • Doe vervolgens de doperwtjes in de pan en kook deze voor 30 seconde, koel ook af in ijskoud water, giet de groente direct af wanneer ze koud zijn. Zet apart.
  • Ververs het water in de pan en breng nogmaals met een snuf zout aan de kook, kook hierin de krieltjes in 10-12 minuten gaar
  • Snijd de bieslook in fijne ringetjes.
  • Pluk de blaadjes van de basilicum en leg de blaadjes op elkaar en rol deze tot een sigaar, snijd hier dunne reepjes van.
  • Zet een bakpan op het vuur, doe er een scheutje olie in en bak hierin de speklapjes goudbruin en krokant.
  • Zet vervolgens het vuur laag, voeg een klontje boter en de takjes salie toe en bak hierin de speklapjes nog kort om en om. Haal de speklapjes dan uit de pan en zet apart.
  • Doe vervolgens de worteltjes en krieltjes in de pan en wentel deze door de salieboter, voeg als laatste de doperwtjes en groene kruiden toe en verwarm kort.
  • Serveer groenten samen met het speklapje. Smullen maar!
Trefwoord Naoberkrat
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!