Overheerlijke Rabarber crumble

Och, het is maar even dat de glanzend rode stelen van het land komen. Halsreikend kijk ik er naar uit en als ik niet oplet, is het zo voorbij. Dus als je rabarber ziet liggen bij Van Mien of bij de boer. Aarzel niet en maak dit geweldige dessert van Yvette van Boven!

Overheerlijke Rabarber crumble

No ratings yet
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 1 uur
Gang Nagerecht
Porties 4 personen

Uit de keukenlade

  • Koksmes
  • Snijplank
  • Ovenschaal
  • Mengkom

Ingrediënten
  

  • 350 gram rabarber
  • 50 ml water
  • 1 sinaasappel (gebruik alleen het sap)
  • 100 gram rietsuiker (of anders gewone suiker)
  • 1 takje rozemarijn (fijngehakt)
  • 1 eetlepel gemberpoeder (djahé)
  • 200 gram aardbeien (eventueel uit de diepvries)

Voor de crumble

  • 100 gram koude boter
  • 100 gram rietsuiker
  • 100 gram bloem
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 snuf zout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180C. Maak de rabarber schoon, snij een stukje van de onderkant af en verwijder eventuele bladeren aan de bovenkant.
  • Snij de rabarber in stukjes van ongeveer 3 cm en verdeel ze over de ovenschaal. Vroeg hier het water, sinaasappelsap, suiker, rozemarijn en gemberpoeder aan toe en schep om.
  • Bak de rabarber 25 minuten in de oven.
  • Maak ondertussen het crumbledeeg door alle ingrediënten te kneden tot grove kruimels. Zet in de koelkast om nog even op te stijven.
  • Neem de schaal uit de oven en schep de aardbeien erdoor. Strooi de crumble over het rabarber – aardbeien mengsel.
  • Bak de crumble voor nog 35 minuten tot de crumble mooi goudbruin kleurt.

Tips van de chef

Eet de crumble met een bolletje vanille-ijs van Boerderij de Steenhoven. Geniet ervan! 
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!