Ovenschotel van koolrabi knol met aardappel en chorizo worst van Sanders Hof

 

Ovenschotel van koolrabi knol met aardappel en chorizo worst van Sanders Hof

Naoberkrat recept week 16
No ratings yet
Bereidingstijd 30 min
Oventijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 30 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Uit de keukenlade

  • een oven schaal
  • Een snijplank
  • Een keukenmes
  • eventueel een knoflook pers
  • peper en zout
  • een mandoline of kaasschaaf
  • bakpan
  • Olie om in te bakken

Ingrediënten
  

  • 2 stuks koolrabi van kwekerij de Groene Schuur uit Groessen
  • 750 gram aardappel van Boerderijwinkel de Kruisbrink uit Toldijk
  • 2 stuks chorizo van de scharrelvarkens van Sanders Hof uit Etten
  • 200 ml melk van Versboerderij Daalwiek uit Geesteren
  • 2 stuks eieren van pluimveehouderij Tomesen uit Doetinchem
  • 1 teentje knoflook van groentekwekerij Smits uit de Heurne
  • 1 bos venkel toppen van kwekerij de Groene Schuur uit Groessen

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Schil de koolrabi en de aardappels en snijd of schaaf ze in dunne plakjes van een halve centimeter.
  • Snijd de venkel toppen in kleine stukjes en meng deze met het de eieren, melk en de geperste of fijngehakte knoflook.
  • Breng dit mengsel op smaak met ruim peper en zout.
  • Meng het mengsel met de aardappel en koolrabi.
  • Leg de plakken vanuit het ei mengsel in een ovenschaal en giet vervolgens het resterende mengsel in de ovenschaal
  • Gaar het geheel in een voorverwarmde oven van 180 graden en gaar het geheel totdat je er met een vork doorheen glijd, dit duurt ongeveer 45 minuten tot 60 minuten.
  • Zet - als de ovenschotel nog een kwartiertje in de oven moet - een bakpan op het vuur en doe hier een scheutje olie in
  • Wanneer de olie warm is bak hierin de worstjes rondom goudbruin tot ze gaar zijn
Trefwoord Naoberkrat
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!