Nieuwerwetse Macaroni-oven-schotel

Naoberkrat Week 2 recept

 

Nieuwerwetse Macaroni-oven-schotel

Naoberkrat Week 2: Ouderwetse macaroni uit de oven, maar nieuwerwets met pompoen van de Stichting Vriendentuinen uit de Achterhoek
5 van 1 stem
Bereidingstijd 25 min
Totale tijd 30 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Uit de keukenlade

  • zonnebloemolie
  • peper en zout
  • kookpan
  • vuurvaste ovenschaal
  • vergiet
  • Snijplank
  • keukenmes
  • dunschiller
  • vergiet
  • heteluchtoven

Ingrediënten
  

  • 180 gram spelt macaroni van graanteler de Slaege uit Silvolde
  • 1 potje tomatensaus uit de keuken van Eetwinkel van Mien uit Doetinchem
  • 150 gram geraspte Daalwiek pikant van Versboerderij Daalwiek uit Geesteren
  • 0,5 stuk Hokkaido pompoen van Stichting de Vriendentuinen

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Breng een pan water aan de kook met een flinke snuf zout om de pasta in de koken.
  • Verwijder de schil van de pompoen en snijd deze in kleine blokjes van 0,5x0,5 cm, (Let op dat deze echt mooi klein gesneden worden, anders zal de pompoen niet voldoende garen).
  • Besprenkel met zonnebloemolie, breng op smaak met peper en zout en bak 5 tot 10 minuten in de ovenschaal in de oven.
  • Kook ondertussen de pasta 3 minuten in het kokende water, giet de pasta af, doe de pasta terug in de pan en giet Mien’s pastasaus over de macaroni.
  • Haal de pompoen uit de oven en voeg deze toe aan de pan met macaroni. Doe de deksel op de pan en schud een paar keer flink. Hierdoor bindt de pompoen mooi met de macaroni.
  • Giet het macaroni mengsel in de ovenschaal, bestrooi met de kaas en bak de ovenschotel 20 minuten af in de voorverwarmde oven.
Trefwoord Naoberkrat
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!