Nasi van parelgort met saté van filetlapjes en pindasaus van de Pindakaasfabriek

Nasi van parelgort met saté van filetlapjes en pindasaus van de Pindakaasfabriek

Naoberkrat recept week 23
No ratings yet
Bereidingstijd 25 min
Marineertijd 12 uur
Totale tijd 12 uur 25 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Uit de keukenlade

  • Uit eigen keukenlade:
  • Snijplank
  • keukenmes
  • Mengkom
  • kookpan
  • steelpannetje
  • hetelucht oven of barbecue
  • zout
  • bakplaatje
  • zeef
  • fijne rasp

Ingrediënten
  

  • 180 gram biologische parelgort van landgoed Velhorst uit Lochem
  • 1 pakje filetlapjes van de scharrelvarkens van Sanders Hof uit Etten
  • 1 zakje pindasaus van de Pindakaasfabriek
  • 4 takjes koriander van kwekerij de Groene Schuur uit Groessen
  • 1 stuks limoen van groentekwekerij Smits uit de Heurne
  • 1 stuks rode peper van de groene schuur van kwekerij de Groene Schuur uit Groessen
  • 1 stuks rode ui van Gert Smit van groentekwekerij Smits uit de Heurne
  • 1 bakje saté marinade uit de keuken van van Mien
  • 4 stuks satéprikkers uit de keuken van van Mien

Instructies
 

Voorbereiding (een nacht van tevoren)

  • snijd de filetlapjes in stukken van ongeveer 2 cm
  • meng dit in en kom met de saté marinade, dek af en zet een nacht in de koelkast
  • leg de saté prikkers een nachtje in koud water

Bereiding

  • rijg de saté aan de prikkers en zet apart
  • maak de rode ui schoon en snijd deze in kleine blokjes
  • snijd de rode peper in ringetjes (verwijder de zaadjes om het minder pittig te maken)
  • hak de koriander fijn ( met steel en al!)
  • verwarm de oven voor op 180 graden, of steek de barbecue alvast aan
  • zet een kookpan op het vuur en voeg een snuf zout toe
  • wanneer het water kookt; voeg de parelgort toe en kook in 10-15 minuten gaar
  • giet af en spoel koud
  • meng de rode ui, rode peper, gehakte koriander, zest en sap van de limoen en een scheutje olijfolie door de parelgort. Breng eventueel op smaak met zout
  • zet een pannetje water op en breng dit tegen de kook aan, zet het vuur zacht en verwarm hierin het zakje pindasaus gedurende 5 minuten
  • wanneer je de oven gebruikt: leg het satévlees op een bakplaatje en gaar deze ongeveer 10-12 minuten in een voorverwarmde oven
  • wanneer je gaat barbecueën: grill de spiesjes op een niet al te hoog vuur al draaiend voor ongeveer 8-10 minuten rondom bruin
  • serveer de saté op de parelgortsalade en maak af met de pindasaus over de saté
  • Eet smakelijk!
Trefwoord Naoberkrat
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!