rijg de saté aan de prikkers en zet apart
maak de rode ui schoon en snijd deze in kleine blokjes
snijd de rode peper in ringetjes (verwijder de zaadjes om het minder pittig te maken)
hak de koriander fijn ( met steel en al!)
verwarm de oven voor op 180 graden, of steek de barbecue alvast aan
zet een kookpan op het vuur en voeg een snuf zout toe
wanneer het water kookt; voeg de parelgort toe en kook in 10-15 minuten gaar
giet af en spoel koud
meng de rode ui, rode peper, gehakte koriander, zest en sap van de limoen en een scheutje olijfolie door de parelgort. Breng eventueel op smaak met zout
zet een pannetje water op en breng dit tegen de kook aan, zet het vuur zacht en verwarm hierin het zakje pindasaus gedurende 5 minuten
wanneer je de oven gebruikt: leg het satévlees op een bakplaatje en gaar deze ongeveer 10-12 minuten in een voorverwarmde oven
wanneer je gaat barbecueën: grill de spiesjes op een niet al te hoog vuur al draaiend voor ongeveer 8-10 minuten rondom bruin
serveer de saté op de parelgortsalade en maak af met de pindasaus over de saté
Eet smakelijk!