Mien Mac Burger met zoete aardappelfrietjes, truffel-mayo en gemengde sla van Ivo

 

recept naoberkrat week 25 Mien Mac Burger met zoete aardappelfrietjes, truffel-mayo en bindsla van Ivo

Mien Mac Burger met zoete aardappelfrietjes, truffel-mayo en gemengde sla van Ivo

Naoberkrat recept week 25
5 van 1 stem
Bereidingstijd 40 min
Totale tijd 40 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Uit de keukenlade

  • bakpan
  • kookpan
  • heteluchtoven
  • Snijplank
  • Mengkom
  • keukenmes
  • bakpapier

Ingrediënten
  

Uit Onze Naoberkrat

  • 400 gram zoete aardappel van Boerderijwinkel de Kruisbrink uit Toldijk
  • 2 stuks hamburger van Ijsboerderij de Steenoven in Hummelo
  • 2 stuks burgerbrioche van Bakkerij Ten Have uit Silvolde
  • 1 stuks gemengde sla Van tuinderij de Zaaistek uit Hummelo
  • 2 stuks tomaat van groentekwekerij Smits uit de Heurne
  • 1 snufje selderijzout uit de keuken van eetwinkel van Mien
  • 100 ml truffel mayo uit de keuken van eetwinkel van Mien
  • 1 stuks scharrelei van pluimveehouder Tomesen uit Doetinchem

Uit de eigen keukenkast

  • dressing naar keuze (tip: maak een klassieke vinaigrette, zie onderin)
  • scheut neutrale olie
  • peper en zout

Instructies
 

Voorbereiding:

  • Verwarm de oven voor op 220 graden en breng een ruime pan met water aan de kook met een flinke snuf zout.

Bereiding

  • Was de sla en laat drogen
  • Snijd de zoete aardappel in plakken van ongeveer 1,5 cm.
  • Snijd de deze plakken in mooie rechthoekige frieten vorm en kook deze 2 à 3 minuten in het kokende water.
  • Vis de frieten uit het kokend water met een schuimspaan, laat ze kort uitlekken en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Besprenkel ze licht met wat olie en de selderijzout
  • Laat de frieten in de oven kleuren in ongeveer 10 tot 15 minuten.
  • Breng een steelpannetje met water aan de kook en laat het ei hier 6-8 minuten zachtjes in koken. Spoel het ei vervolgens af met koud water
  • Verwarm de bakpan met een scheut olie en bak de hamburgers om en om goudbruin tot de gewenste garing. (tip: een beetje rose van binnen houdt de burger lekker sappig)
  • Besmeer de broodjes met de een deel van de mayo en leg er wat sla op
  • Snijd 1 tomaat in plakjes en verdeel deze over de broodjes.
  • Pel het ei en snijd deze samen met de andere tomaat iin kleine stukjes en meng met de overige salade en een dressing naar keuze
  • Haal de frieten uit de oven en serveer samen met de resterende truffel mayo, de hamburger en de salade.

Tips van de chef

Bereiding klassieke vinaigrette:
 
  • 1 el azijn 
  • 3 el olijfolie
  • Snufje zout
  • 1/4 tl mosterd
 
Vermenigvuldig de verhoudingen totdat je de gewenste hoeveelheid hebt en gebruik dit als je basisdressing. Vul aan naar smaak met bijvoorbeeld rode ui, verse kruiden, knoflook, honing  etcetera 
 
Trefwoord Naoberkrat
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!