Week de kidneybonen een nacht van tevoren in ruim koud water
Verwarm de oven voor op 180 graden
maak de ui schoon en snijd hier blokjes van
verwijder de zaadlijst uit de paprika en snijd het vruchtvlees in blokjes
schil de knolselderij en snijd deze ook in blokjes
snijd de stengels bleekselderij in plakjes
schil de winterpeen en snijd hier blokjes van
maak de knoflook schoon en hak deze fijn
snijd het groene deel van de rode peper en snijd over de lengte doormidden, verwijder de zaadjes, of laat deze zitten om het gerecht wat pittiger te maken
giet de kidneybonen af en spoel deze na onder koud water
zet een grote kookpan op het vuur en doe er een scheutje olie in, verwarm de olie
wanneer de olie warm is, voeg alle gesneden groente toe en bak deze gedurende 2 minuten aan
voeg vervolgens de tomatenpulp en de specerijen toe en bak deze ook gedurende een minuut mee
doe de bonen in de pan en voeg ook de kippenfond toe, breng het geheel aan de kook
laat dit zacht sudderen tot de bonen goed gaar zijn, ongeveer 30 minuten
je kunt er voor kiezen de soep te houden zoals deze is, of het glad te mixen met een staafmixer
Bak de Achterhoekse broodjes 5 min af
zet een bakpan op halfhoog vuur en bak hierin de spekjes uit tot ze mooi goudbruin zijn
wanneer de spekjes mooi bruin en krokant zijn schep ze uit de pan en op een stukje keukenpapier om het meeste vet eraf te halen.
schep de soep in een kom en maak af met de gebakken spekjes