Gerecht 3: Met Pikante Daalwiek overbakken gepofte aardappel, gevuld met Chinese kool en gehakt

 

Gerecht 3: Met Pikante Daalwiek overbakken gepofte aardappel, gevuld met Chinese kool en gehakt

Naoberkrat week 11
No ratings yet
Voorbereidingstijd 15 min
Oventijd 1 uur
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Uit de keukenlade

  • aluminiumfolie
  • ovenvaste schaal
  • Mengkom
  • keukenmes
  • Snijplank
  • aluminiumfolie
  • pureestamper

Ingrediënten
  

Uit Onze Naoberkrat:

  • 2 stuks grote frietaardappelen met schil van Gert van groentekwekerij Smits uit de Heurne
  • 150 gram gehakt van de scharrelvarkens van Roos & Sander van Sanders Hof uit Etten
  • ½ stuks Chinese kool van Ferdinand van kwekerij de Groene Schuur uit Groessen
  • 250 ml geraspte kaas van Arjan en Evelien van Versboerderij Daalwiek uit Geesteren
  • ½ bos bos bosui van Gert van groentekwekerij Smits uit de Heurne
  • 75 gram rucola van Gert van groentekwekerij Smits uit de Heurne

Uit de eigen keukenkast:

  • Olijfolie
  • Peper en zout

Instructies
 

Eventueel een dag van te voren:

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden
  • Was de aardappels grondig en pak ze in met aluminiumfolie met wat peper en zout
  • Gaar ze 40 tot 60 minuten in de oven of totdat je er met een vork soepel doorheen kan prikken

Bereiding:

  • Snij de Chinese kool in fijne reepjes
  • Snij de bosui in ringetjes
  • Zet een bakpan op middelhoog vuur en verwarm hierin een scheutje olie, rul hierin het gehakt
  • Voeg de kool toe en bak deze mee, voeg ⅔ van de bosui toe en zet het vuur uit
  • Snij ongeveer 0,5cm van de gevulde aardappel (het kapje over de lengte) en doe dit in een kom. Stamp dit tot een grove puree
  • Hol de aardappel uit en doe de inhoud in de kom bij de aardappelkapjes
  • Meng de helft van de geraspte kaas en het gehaktmengsel door de aardappelmengsel en breng op smaak met peper en zout
  • Vul de uitgeholde aardappelen met het mengsel en verdeel de overige kaas erover
  • Doe de gevulde aardappelen in een ovenschaal en zet 20 minuten in de oven
  • Was ondertussen de rucola en maak een eenvoudige dressing van olijfolie, azijn en peper en zout
  • Verdeel als laatste de overige bosui over de aardappelen en serveer met de rucola salade
Trefwoord Naoberkrat
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!