Maaltijd salade van tzatziki van verse geitenkaas, munt en spinazie met geroosterde sperziebonen en pancetta en speltbroodjes van ten Have

 

Maaltijd salade van tzatziki van verse geitenkaas, munt en spinazie met geroosterde sperziebonen en pancetta en speltbroodjes van ten Have

Naoberkrat recept week 35
5 van 1 stem
Bereidingstijd 30 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Uit de keukenlade

  • peper en zout
  • olijfolie
  • Mengkom
  • knoflookpers of rasp
  • garde
  • keukenmes
  • Snijplank
  • Ovenschaal

Ingrediënten
  

  • 1 stuk geitenkaas van geitenboerderij de Brömmels uit ’t Woold
  • 250 ml hangop van Kaasboerderij Weenink uit Lievelde
  • 2-3 takken munt van kwekerij de Groene Schuur uit Groessen
  • 1 teen knoflook van groentekwekerij Smits uit de Heurne
  • 500 gram sperziebonen van groentekwekerij Smits uit de Heurne
  • 75 gram pancetta van scharrelvarkenshouderij Sanders Hof uit Etten
  • 100 gram verse fijn spinazie (even wassen) van groentekwekerij Smits uit de Heurne
  • 1 stuks sjalot van groentekwekerij Smits uit de Heurne
  • 2 stuks Achterhoeks spelt bolletjes van bakkerij Ten Have uit Silvolde

Instructies
 

Voorbereiding:

  • Verwarm de oven voor op 220 graden

Bereiding sperziebonen

  • Ontdoe de sperziebonen van de kopjes en kontjes en de eventuele rang. Was de spinazie in ruim koud water.
  • Snij de pancetta in kleine blokjes.
  • Leg de sperziebonen in een ovenschaal en breng ze op smaak met een flinke scheut olijfolie, peper en zout.
  • Meng ze met de pancetta en rooster ze kort en heet - ongeveer 15 minuten - in de oven. Check halverwege.

Bereiding geitenkaas tzaziki

  • Doe de hangop in een blender, kruimel de geitenkaas fijn en voeg deze toe bij de yoghurt en laat dit kort en krachtig draaien.
  • Maak de knoflook schoon en knijp of rasp hem fijn, snijd de bladeren van de munt fijn en meng deze met de hangop. Breng op smaak met peper en zout.
  • Maak de sjalot schoon en snipper de sjalot in fijne blokjes en meng deze vlak voor het serveren met het warme peulen mengsel.
  • Giet de geitenkaas tzatziki in een bord of schaal en verdeel eerste de spinazie over de tzaziki en vervolgens de warme sperziebonen luchtig over de tzaziki.
  • Gebruik de speltbroodjes om lekker te dippen
Trefwoord Naoberkrat
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!